Dietoloģe pastāsta, ko būtisku par rīsiem

© pexels.com

Uztura speciāliste Olga Korabļeva atklājusi, kādas ir rīsu priekšrocības un trūkumi, raksta "med2.ru".

Speciāliste uzsver, ka ogļhidrāti ilgstoši saglabā sāta sajūtu un neļauj pārēsties.

Tāpat Korabļeva piebilst, ka rīsi ir bagāti ar nervu sistēmai nepieciešamajiem B grupas vitamīniem, kā arī kāliju, mangānu, cinku, magniju un fosforu.

"Graudaugi labi uzsūcas, tas ir dabisks "sorbents", kas izvada toksīnus un novērš sāļu uzkrāšanos," saka ārste.

Viņa norāda, ka rīsi ir viegli sagremojami un labvēlīgi kuņģa- zarnu trakta veselībai.

Tomēr, ja ir aptaukošanās, rīsi no uztura jāizslēdz, saka ārste. Viņa skaidro, ka graudaugi var pasliktināt zarnu motilitātes problēmas.

"Baltie rīsi nav ieteicami diabēta slimniekiem, to glikēmiskais indekss ir 70 un rīsu putras ar pienu indekss jau būs 75," brīdina eksperte.

Korabļeva piebilst, ka pilnīgi veselam cilvēkam ieteicams dienā ēst ne vairāk kā 200 gramus vārītu rīsu.

Dzīvesstils

Daudziem šķiet, ka ne viss, kas ir veselīgs, ir arī garšīgs. Taču tas ir mīts! Arī veselīga pārtika var būt garda. Profesore Izabella Bensenora nosauc divus produktus, kuri brīnumainā kārtā ir veselīgi un tos var iekļaut savā uzturā, ja vēlaties būt veseli un slaidi. Svarīgākais ir ievērot mērenību, vēsta "Daily Star".