Dumpis atklāj, kāds ir labākais risinājums Eiropā cīņā ar Covid-19

© Lauris Aizupietis/F64

Infektologs Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē Twitter raksta, ka Eiropai jātur saslimstība ar Covid-19 vienoti zema.

Kā pauž Dumpis, viņš kļuvis par līdzautoru publiskai vēsulei, kurā pausts, ka Eiropai labākais risinājums būtu turēt saslimstību ar Covid-19 vienoti zemu.

"Esmu kā līdzautors pievienojies šajā vēstulē paustajam uzskatam, ka Eiropai labākais risinājums būtu turēt saslimstību ar Covid19 vienoti zemu bez papildus risku radīšanas ar strauju ierobežojumu atcelšanu atsevišķās valstīs," raksta Dumpis.

Kā iepriekš izteicās Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, epidemioloģiskās drošības pasākumu saglabāšana Latvijā, pretēji Lietuvas un Igaunijas lēmumiem, nodrošināja, ka saslimstības ar Covid-19 pieaugums Latvijā bijis lēzenāks nekā pārējās Baltijas valstīs.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) skaidroja, ka Latvijā aizvien spēkā ir dažādi nosacījumi privātajiem un publiskajiem pasākumiem, kā arī tiek piekopta plašāka sejas masku lietošana.

"Paldies visai Latvijas sabiedrībai un visiem tiem, kas šos nosacījumus ievēro. Tas rezultāts ir tāds, ka mums šobrīd 14 dienu rādītājs ir pakāpies līdz aptuveni 50, kamēr Lietuvā un Igaunijā tas tuvojas 200," sacīja ministrs, aicinot ņemt vērā, ka saslimstības rādītājus ietekmē ne tikai vakcinācijas aptvere, kas Latvijā ir zemāka nekā abās kaimiņvalstīs, bet arī spēkā esošie ierobežojumi.

Arī Perevoščikovs pauda līdzīgu nostāju, apgalvojot, ka vienīgais skaidrojums, kāpēc Latvijas epidemioloģiskā situācija šobrīd ir labāka nekā Lietuvā vai Igaunijā, ir tieši fakts, ka kaimiņvalstis nolēma plašāk mīkstināt ierobežojumus.

Svarīgākais