Uztura speciāliste Albīna Jermoļenko brīdinājusi par risku veselībai, ko var radīt arbūzi, raksta "med2.ru".
Dietoloģe brīdina, ka arbūzi var radīt vēža risku, jo to audzēšanā mēdz izmantot slāpekļa mēslojumu, lai tie ātrāk nogatavotos, kas kaitē cilvēka ķermenim un provocē onkoloģiskas problēmas.
Kad mēslošanas līdzekļi nonāk kuņģa - zarnu traktā, tie tiek pārvērsti kaitīgos savienojumos. Nitrīti var kļūt kaitīgi pašā arbūzā, ja tas netiek pareizi uzglabāts.
Uz nitrātu klātbūtni arbūzā norāda dzeltenas svītras vai plankumi, kas atgādina vati.
Jau vēstīts, ka Krievijas agronoms Vladimirs Vikulovs intervijā radio Sputnik paskaidroja, ka kvalitatīvam arbūzam ir gluda virsma. Grubuļainai mizai vajadzētu brīdināt pircēju, jo tā ir viena no pazīmēm par augstu nitrātu koncentrāciju, skaidroja Vikulovs.
"Nelīdzena arbūza virsma norāda, ka tam ir pietiekami attīstīta miza, un, to sagriežot, tā būs daudz biezāka nekā parasti. Šāda miza norāda uz augstu nitrātu saturu," brīdināja agronoms.