Atklāj, kādas kļūdas ēšanā veicina ātrāku novecošanos

© pexels.com

Uzturs ir viens no vissvarīgākajiem veselību veicinošajiem faktoriem. Taču ir pārtikas produkti, kas var paātrināt novecošanās procesus, raksta "med2.ru".

Amerikāņu pētnieki apgalvo, ka nevajadzētu aizrauties ar pārtikas produktiem, kas satur daudz nātrija, jo šīs vielas pārpalikums organismā var izraisīt hipertensiju (augstu asinsspiedienu), kā arī palielināt sirds slimību risku.

Ieteicamā nātrija deva dienai ir 2300 ml.

Cukura pārpalikums ir vēl viens faktors, kas var paaugstināt asinsspiedienu, palielināt diabēta, sirds slimību un aknu slimību risku.

Amerikāņu zinātnieki apgalvo, ka šķiedrvielu trūkums organismā var izraisīt kuņģa-zarnu trakta un sirds problēmas, kā arī veicināt toksīnu uzkrāšanos. Tāpēc svarīgi savu uzturu bagātināt ar šķiedrvielām.

Dārzeņi un augļi ir vērtīga vitamīnu un uzturvielu krātuve, kas palīdz ķermeņa normālai darbībai. Ja tos uzturā nelieto pietiekamā daudzumā, rodas veselības problēmas.

Svarīgākais