Desas ir iekļautas ne pārāk veselīgo produktu sarakstā, jo tajās ir daudz sāls un dažādas piedevas, kas var kaitēt organismam. Tomēr ir desu veidi, kas ir bīstamāki par citiem, raksta "med2.ru".
Ārsti atzīmējuši, ka aknu desa un asinsdesa ieņem vadošo pozīciju veselībai bīstamāko desu sarakstā, jo tām pievienoti dzīvnieku iekšējie orgāni, kas padara produktus ļoti taukainus.
Termiskā apstrāde veicina kancerogēnu uzkrāšanos produktā, kas var izraisīt nopietnas nieru, aknu, sirds slimības un pat vēzi.
Ārsti iesaka ierobežot arī pusžāvētās sarkanās gaļas desas, jo tajās ir daudz sāls un dzīvnieku tauku, kas var paaugstināt "sliktā" holesterīna līmeni asinīs. Turklāt regulāra šo desu lietošana var izraisīt resnās zarnas vēzi.
Par drošākajām desām atzīta mājputnu gaļas desa, jo tajā ir mazāk tauku un tās ražošanā tiek pievienots mazāk mākslīgo piedevu. Arī vītinātu desu, kas pagatavota no augstas kvalitātes gaļas, var nosacīti uzskatīt par drošu.
Speciālisti iesaka neēst desu biežāk kā divas līdz trīs reizes nedēļā.