Viens no vadošajiem Indijas uztura speciālistiem Rudžuta Divekara pastāstīja, kā pārvarēt tieksmi pēc saldumiem. Viņas padomus citē The Times of India.
Divekara uzskata, ka, pirmkārt, jāiemācās atdalīt dabisko izsalkumu un īslaicīgas tieksmes pēc ēdiena, kam visbiežāk ir psiholoģiska izcelsme. Vairumā gadījumu cilvēki saldumus ēd tieši tad, kad izjūt iedomātu izsalkumu. Lai no tā izvairītos, viņa iesaka rūpīgi sekot līdzi šķidruma daudzumam organismā un labāk izgulēties.
Uztura speciāliste iesaka uzturā iekļaut arī pašmāju sālījumus, kas ir lieliskas prebiotikas. Tie veicina labvēlīgo baktēriju augšanu zarnās, kas savukārt palīdz uzturēt pareizu cukura līmeni asinīs un mazina alkas pēc cukura.
Pākšaugi ir vēl viens labs papildinājums ēdienkartei. Tie satur daudz olbaltumvielu un šķiedrvielu, kuru dēļ cilvēkam ir ilgāka sāta sajūta un mazāka vajadzība pēc cukura.