Čeļabinskas klīnikas Bormental speciālists svara zaudēšanas jautājumos Pāvels Isanbajevs RIA Novosti pastāstīja, kā būtu jāēd banāni, lai nekaitētu savam organismam.
"Banāni ir hipoalerģisks produkts, kuru atļauts lietot pat maziem bērniem. Tomēr negatavus banānus nedrīkst ēst tie cilvēki, kurie ir grūtības ar šķiedrvielu sagremošanu, ir problēmas ar zarnām, aizkuņģa dziedzeri, žultspūsli.
Šajā gadījumā nenogatavojušies banāni rezultēsies ar vēdera uzpūšanos. Svarīgi zināt, ka banānus nevajadzētu kombinēt ar citiem šķiedrvielu avotiem. Piemēram, ja gatavojat augļu salātus, negataviem banāniem nepievienojiet ābolus un vēl jo vairāk dārzeņus, jo tie palielinās vēdera uzpūšanās problēmu," skaidroja speciālists.
Ja cilvēks nesaskaras arī iepriekš minētajām kaitēm, banāni ir veselīgi, tostarp, tie satur izturīgu cieti, kas normalizē kuņģa-zarnu trakta darbību.