Krievijas endokrinoloģe un uztura speciāliste Tatjana Bočarova atklāja, ar kuriem produktiem nevajadzētu ēst gaļu, ziņo RIA Novosti.
"Gaļai un piena produktiem nevajadzētu būt līdzās vienā ēdienreizē.
Fakts ir tāds, ka kalcijs, kas ir sieros, pienā, jogurtos, vidēji par 50-60 procentiem pasliktina dzelzs uzsūkšanos organismā. To ir svarīgi ņemt vērā, kad runa ir par bērnu uzturu, grūtniecēm, pacientiem, kam diagnosticēta anēmija ", sacīja Tatjana Bočarova.
Pēc ārsta ieteikuma ir veselīgāk ir ēst gaļu kopā ar glāzi citrusaugļu sulas vai ūdens nekā kafiju vai tēju. Šajos dzērienos atrodamais polifenola tanīns arī samazina dzelzs uzsūkšanos.
Turklāt gaļa ir grūtāk sagremojama ar cieti saturošiem produktiem: maizi, kartupeļiem, kukurūzu, makaroniem. Šī ir pieņemama kombinācija, taču no tās vajadzētu izvairīties tiem, kuriem ir tendence uz lieko svaru. Pacientiem ar lieko svaru ir labāk ēst gaļu ar zaļumiem un dārzeņiem.