Dietoloģe atklāj, ko pārsteidzošu par maizi

© pexels.com

Tiek uzskatīts, ka tiem cilvēkiem, kuri cenšas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem vai ikdienā rūpīgi seko līdzi savam svaram, būtu jāizvairās no maizes ēšanas. Taču uztura speciāliste Karīna Krasina uzskata, ka šāds pieņēmums ir maldīgs, raksta "newsyou.info".

"Maizi var ēst pat tie, kas vēlas tievēt, kā arī cilvēki ar lieko svaru. Svarīgs ir maizes veids," skaidro speciāliste.

Krasina norāda, ka, ja salīdzina parasto baltmaizi, kas izgatavota no kviešu miltiem un pilngraudu maizi, tad ieguvumi no tām esot aptuveni vienādi.

"Jebkura maize satur kalciju, magniju un dzelzi. Šie mikroelementi ir noderīgi gan svara zaudēšanas procesā, gan kopumā veselībai. Maize ir noderīga arī tāpēc, ka tā aktīvi novērš holesterīna uzkrāšanos asinsvados, kā arī uztur veselīgu floru zarnās," stāsta dietoloģe.

Viņa gan precizē, ka joprojām labāk iesaka uzturā lietot pilngraudu maizi, kura sagremojas lēnāk par baltmaizi. Tas ir vērtīgi, jo tad cukura līmenis asinīs tik strauji nepaaugstinās, kā no baltmaizes. Tas palīdz ķermenim no maizes gūto enerģiju uzreiz izmantot, nevis uzkrāt rezervēs.

Speciāliste atzīmē, ka maizi nedrīkst ēst kopā ar medu, saldumiem, augļiem, kartupeļiem, vārītiem burkāniem un ķirbi.

Dzīvesstils

Kopš neatminamiem laikiem liekie kilogrami ir uzskatīti par draudu veselībai un nekādā veidā nesaistās ar veselīgu dzīvesveidu un ēšanu. Tomēr pēdējos gados arvien biežāk tiek teikts, ka katram sevi jāpieņem un jāmīl tādu, kāds viņš ir, noraidot ideju, ka aptaukošanās nav savienojama ar ilgu mūžu.