Dietoloģe atklāj, ko pārsteidzošu par maizi

© pexels.com

Tiek uzskatīts, ka tiem cilvēkiem, kuri cenšas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem vai ikdienā rūpīgi seko līdzi savam svaram, būtu jāizvairās no maizes ēšanas. Taču uztura speciāliste Karīna Krasina uzskata, ka šāds pieņēmums ir maldīgs, raksta "newsyou.info".

"Maizi var ēst pat tie, kas vēlas tievēt, kā arī cilvēki ar lieko svaru. Svarīgs ir maizes veids," skaidro speciāliste.

Krasina norāda, ka, ja salīdzina parasto baltmaizi, kas izgatavota no kviešu miltiem un pilngraudu maizi, tad ieguvumi no tām esot aptuveni vienādi.

"Jebkura maize satur kalciju, magniju un dzelzi. Šie mikroelementi ir noderīgi gan svara zaudēšanas procesā, gan kopumā veselībai. Maize ir noderīga arī tāpēc, ka tā aktīvi novērš holesterīna uzkrāšanos asinsvados, kā arī uztur veselīgu floru zarnās," stāsta dietoloģe.

Viņa gan precizē, ka joprojām labāk iesaka uzturā lietot pilngraudu maizi, kura sagremojas lēnāk par baltmaizi. Tas ir vērtīgi, jo tad cukura līmenis asinīs tik strauji nepaaugstinās, kā no baltmaizes. Tas palīdz ķermenim no maizes gūto enerģiju uzreiz izmantot, nevis uzkrāt rezervēs.

Speciāliste atzīmē, ka maizi nedrīkst ēst kopā ar medu, saldumiem, augļiem, kartupeļiem, vārītiem burkāniem un ķirbi.

Dzīvesstils

Saskaņā ar statistiku, ziemas mēnešos palielinās patērētā alkohola daudzums, jo lielākā daļa cilvēku alkoholu saista ar iespēju sasildīties. Tomēr ārsti kategoriski nepiekrīt šādai pieejai un iesaka pacientiem, gluži pretēji, censties pēc iespējas mazāk lietot alkoholiskos dzērienus, vēsta Prozoro.

Svarīgākais