Uztura speciāliste Margarita Koroļeva atklājusi ideālo laiku kafijas dzeršanai. Šo dzērienu nevajadzētu lietot tieši pirms vai pēc ēdienreizes, vēsta "lenta.ru".
Uztura speciāliste paskaidroja, ka rīta kafija ir slikts ieradums, jo dzēriens neļauj absorbēt vērtīgās vielas, kas nokļūst organismā kopā ar pārtiku.
Piemēram, tiek traucēta dzelzs, cinka, magnija un kalcija uzsūkšanās. "Šīs minerālvielas ir būtiskas gan sieviešu, gan vīriešu veselībai," uzsvēra Koroļeva.
Pēc eksperta domām, kafiju vislabāk dzert starp ēdienreizēm. Šī pieeja palīdzēs saglabāt ne tikai paša dzēriena labvēlīgās īpašības, bet arī minerālvielu līdzsvaru organismā.
Kafija jāizmanto kā sava veida rituāls: vismaz pusstundu pirms ēšanas vai stundu pēc ēšanas, secināja dietoloģe.