Medicīnas zinātņu doktors, uztura speciālists Mihails Ginsburgs pastāstijis par redīsu ietkemi uz cilvēka veselību, kā arī atklājis, kā pareizi būtu jāēd redīsi, vēsta lenta.ru.
Pēc viņa teiktā, šis sakņaugs ir bagāts ar noderīgiem mikroelementiem un vitamīniem. Turklāt tam ir pretiekaisuma un pretaudzēju iedarbība.
Speciālists arī atklāj, ka šis sakņaugs palēnina novecošanās procesu.
Tomēr, neskatoties uz to, ka redīsiem ir daudz noderīgu īpašību, cilvēkiem ar čūlām, gastrītu un citām kuņģa un zarnu trakta slimībām tas jālieto uzturā piesardzīgi. Ginsburgs paskaidroja, ka šis sakņu dārzenis satur vielas, kas kairina kuņģa gļotādu un var izraisīt sliktu pašsajūtu. "Labāk ir to lietot uzturā pēc ēdienreizes, nevis pirms ēdienreizes, tas ir, ne tukšā dūšā un ne ēdienreizes vietā. Tāpat, ja ir problēmas ar kuņģa darbību, labāk to lietot ar kaut ko "mīkstinošu", piemēram, ar eļļu vai skābo krējumu," piebilda uztura speciālists.