Amerikāņu uztura speciāliste Eimija Gudsone uzskata, ka ogas ir veselīgākas par augļiem, vēsta "Eat this, not that!".
Pēc ekspertes domām, ogas visos aspektos ir pārākas par augļiem. "Tajās ir daudz šķiedrvielu, C vitamīna un flavonoīdu, kas ir spēcīgi antioksidanti," viņa paskaidroja.
Ogas satur vairāk augu šķiedrvielu nekā jebkurš auglis. Piemēram, uz vienu glāzi aveņu vai kazeņu ir astoņi grami šķiedrvielu, tas ir, trešdaļa no dienas normas. Ogas veicina gremošanas procesus un veicina svara zaudēšanu.
Runājot par antioksidantu daudzumu, kas palēnina novecošanos, tikai granātāboli var konkurēt ar ogām. Un starp ogām, pēc Gudsones domām, visvērtīgākās ogas ir mellenes: tajās ir visvairāk antioksidantu.