Dīvaini! Pāra pazaudētais kāzu video pēc gandrīz 60 gadiem atrasts otrpus okeānam

© unsplash.com

Kāds pāris, kas dzīvo Austrālijā, pēc 57 gadiem, pateicoties sociālajam medijam "Facebook", nejauši atradis sen nozaudētu vērtīgu piemiņu no viņu kāzu dienas, raksts "UPI".

Skotijā dzīvojošais Terijs Čeins gadu gaidā savai video kolekcijai pievienojis nevienu vien kinolenti.

Lielākoties viņa kolekcijā ir viņa paša uzņemti video, kas ierakstīti "Kodak" firmas Super 8 mm formātā.

Šopavasar vīrietis nolēma, ka beidzot ierakstītos video un filmas nepieciešams pārcelt uz DVD formātu. Pateicoties šai ideja, viņam bija iespēja pārskatīti gadu gaitā ierakstītos video.

Liels bija viņa pārsteigtums, ka vienā no kinolentēm viņš redzēja kāzu svinības. Terijs, skatoties video, neatpazina ne konkrēto notikumu, ne laimīgo pāri. Viņš nolēma sociālajā medijā "Facebook" ievietot kadru no kāzu video, lai sameklētu laimīgo pāri un nodotu viņiem viņu svarīgās dienas iemūžinātos kadrus.

Laikam ejot, neviens neatsaucās, taču pēc sešiem mēnešiem Terijs saņēma ziņu no Ailīnas Tērnbulas, kas izrādās video redzamā sieviete. 77 gadus vecā sieviete, kas dzīvo Brisbenā, Austrālijā, nejauši "Facebook" pamanīja savu kāzu dienas bildi.

"Es skatījos Facebook, un parādījās šī te kāzu fotogrāfija," stāsta Ailīna.

Kā izrādās, tad viņa ar vīru Bilu mija gredzenus 1967. gadā Aberdīnā. Viņu kāzas tika iemūžinātas video. Pāris video paspēja noskatīties vien vienu reizi, kad to nozaudēja. Viņi video bija skatījušies aizlienētā projektorā, kuru pēcāk nejauši atdeva īpašniekam ar visu video lenti.

Diemžēl video bija pazudis ar galiem. Pēc daudziem gadu desmitiem brīnumainā kārtā šo video atrada Terijs. Interesanti, ka video tika nozaudēts Austrālijā, bet atrasts Skotijā.

Svarīgākais