VIDEO: starppilsētu autobusā Ventspils-Skrunda pasažieri sēž uz plastmasas dārza krēsliem

Ilustratīvs attēls © F64

Autobusa Ventspils-Skrunda pasažiere bijusi pārsteigta par autobusā esošajiem dārza krēsliem, vēsta "Bez tabu".

Pārvadājumus šajā maršrutā nodrošina SIA “Latvijas Sabiedriskais autobuss”. Notikušā aculiecinieces brālis atklāj, ka autobusa salonā izvietoti trīs dārza krēsli.

"Krēsli autobusā bija nevis kā normālos autobusos, bet nepiestiprināti dārza krēsli, kuri šļūkājuši pa autobusa salonu. Dārza krēsli esot bijuši trīs, kā papildu vietas, kurus Kuldīgas autoostā šoferis salicis atpakaļ kaudzē un piesprādzējis pie staba. Tas taču ir dzīvībai bīstami. Šie krēsli nav paredzēti, lai pa ceļu ar bedrēm un līkumiem trauktos ar ātrumu 90 kilometri stundā. Kur šeit ir drošība?"

Situāciju skaidro Maija Lazdiņa, SIA “Latvijas Sabiedriskais autobuss” pārstāve:

"Savu vainu vadītājs pilnībā atzīst, bet vēlamies informēt, ka šis ir viens no labākajiem darbiniekiem, par kuru saņemam ļoti daudz pateicību no pasažieriem, jo viņš ir laipns komunikācijā ar pasažieriem, rūpējas par pasažieru labsajūtu brauciena laikā. Tas ir redzams arī izgūtajā videomateriālā.

Autobusa vadītājs strādā uzņēmumā tikai divus mēnešus. Mēs nekādā ziņā negribam attaisnot viņa rīcību, jo pasažieru drošība ir pirmajā vietā. Ņemot vērā, ka šāda klientu apkalpošana nav pieļaujama, un saskaņā ar uzņēmuma iekšējiem kārtības noteikumiem darbiniekam tiks piemērots disciplinārsods."