Notiek aktīvs darbs pie izmirušu sugu atdzīvināšanas; zinātnieki jau 2028. gadā plāno atdzīvināt milzu zvērus

© unsplash.com

Zinātnieki izveidojuši garu sarakstu ar izmirušiem dzīvniekiem, kurus viņi cer "augšāmcelt", raksta "The Sun".

Uzņēmuma "Colossal Biosciences" izpilddirektors atklāj savus ambiciozos mērķus, vēloties tuvākajā nākotnē pasaulē atgriezt vairākas izmirušas sugas.

Viņš cer, ka līdz 2028. gadam zinātniekiem izdosies atdzīvināt sen izmirušo Dodo putnu.

Uzņēmuma zinātnieki jau ilgstoši strādā pie tā, lai arī atdzīvinātu mamutus. Viņi plāno, ka izmantojot mākslīgo dzemdi, viņi varētu radīt mamutus jau 2028. gadā.

"Colossal Biosciences" tiek uzskatīts par pirmo uzņēmumu, kas mēģina pie dzīvības atgriezt mamutus, Tasmānijas tīģeri un Dodo putnu.

Uzņēmuma galvenais zinātnieks atklāj, ka viņi plāno atgriezt pasaulē ne tikai šīs trīs izmirušās sugas, bet vēl daudzas citas. Profesore Beta Šapiro saka: “Viena no manām iecienītākajām izmirušajām sugām ir Arctodus, milzu lācis ar īsu purniņu, kas bija 4,2 metrus garš, un milzu bebrs, kas dzīvoja Ziemeļamerikā un kas varētu būt bijis 1,5 metrus garš. Tas būtu smieklīgi."

Milzu lācis izmira pirms 11 000 gadu, bet bebrs, kura zobi bija 15 centimetrus gari, pirms 10 000 gadu.

Dīvaini

Lielbritānijas pastnieks Džeisons Kūpers vien sev zināmu iemeslu dēļ nolēma daļu no sava "darba" atnest mājās, nevis piegādāt sūtījumus adresātiem. Viņa mājās tika atrasti tūkstošiem sūtījumu, kuri tā arī nekad nenonāca pie īpašniekiem, ziņo "Daily Star".