Vīrietis pagrabā atrod ne visai glītu gleznu, kura izrādās miljoniem eiro vērta

© unsplash.com

Itālis Luidži Lo Rosso pagrabā atrada ne visai glītu gleznu. Pēc vairāk gadiem atklājās, ka glezna ir miljoniem eiro vērta, raksta "Daily Star".

Luidži Lo Rosso gleznu pagrabā atrada 1962. gadā. Viņam tā šķita glīta, pretēji sievas viedoklim, kurai glezna likās briesmīga, neklausot sievu viņš nolēma to ielikt lētā rāmī un pakārt pie sienas.

Vīrietis jau iepriekš bija pamanījis uz gleznas atstāto mākslinieka parakstu. Viņš to neatpazina un domāja, ka gleznai nav vērtības līdz viņa dēls mainīja viņa domas.

Luidži Lo Rosso dēls Andrea studēja mākslas vēsturi un vienā no enciklopēdijām atpazina mājās esošās gleznas autora parakstu. Izrādās viņiem pie sienas mājās karājas Pikaso oriģināldarbs.

Vecā glezna, ko tās īpašnieka sieva raksturojusi kā “briesmīgu”, ir izrādījusies Pikaso glezna, kuras vērtība tiek lēsta piecu miljonu mārciņu (sešus miljonus eiro) vērtībā.

Ģimene lūdza padomu vairākiem vietējiem ekspertiem, lai noskaidrotu vai tā tiešām ir Pikaso glezna. Pēc vairāku mēnešu ilgas izpētes apstiprinājās, ka tā tiešām ir Pikaso glezna.

Mākslas darbs domājams ir gleznots laikā no 1930. līdz 1936. gadam. Tiek uzskatīts, ka portrets ir izkropļots franču fotogrāfes un gleznotājas Doras Māras attēls, kura bija Pikaso kundze.

Diemžēl Luidži nomira pirms gleznas autentiskuma noteikšanas.

Pikaso pirms savas nāves 1973. gadā izveidoja vairāk nekā 14 000 darbu.

Svarīgākais