VIDEO: Diētu spiests ievērot pasaulē milzīgākais orangutans

© unsplash.com

Pasaulē apaļākais orangutans vārdā Ošina bija spiesta ievērot diētu, lai zaudētu svaru un būtu vesela, raksta "The Sun".

Neskatoties uz to, ka Ošina bija tikai metru gara, viņa svēra 100 kilogramus, kas ir divas reizes vairāk nekā ierasti šādiem dzīvniekiem.

Orangutans aptaukojās savu saimnieku labestības dēļ. Viņa tika turēta mājās kā eksotisks dzīvnieks un tika barota ar dažādiem saldumiem. Ošina bija ļoti gudra, jo spēja savus saimniekus "aptīt ap pirkstu". Klausot pavēlēm, viņa vienmēr nopelnīja kādu gardumu, piemēram, zefīrus.

Ošina Johannesburgā Dienvidāfrikā pie saimniekiem nodzīvoja 13 gadus. Viņai šo gadu laikā nevajadzēja pārvietoties pa kokiem vai meklēt barību, kā to darīja viņai līdzīgie — Ošina dienas aizvadīja mierīgi, ēdot.

Neskatoties uz to, ka Ošinas saimnieki viņu mīlēja un rūpējās par viņu, nemitīga pārstrādātas pārtikas un saldumu došana dzīvniekam noveda pie tā, ka dzīvnieks aptaukojās. Viņa kļuva tik smaga, ka svars ietekmēja viņas pārvietošanās spējas. Tā kā viņas mobilitāte bija ierobežota, sāka parādīties arī citi ar veselību saistīti riski, piemēram, potenciāls diabēts, augsts asinsspiediens, holesterīns, sirds slimības un saīsināts dzīves ilgums.

Drīz vien Ošinas īpašnieki saprata, ka ir pieļāvuši kļūdu, un bija gatavi glābt savu mājdzīvnieku, nosūtot viņu uz Londonu, uz Pērtiķu glābšanas centru. Tas notika 2010. gadā. Ošinai, kā cilvēkiem, kuri vēlas zaudēt lieko svaru, tika piemērota stingra diēta un izveidota vingrojumu programma, lai atkal kļūtu par "normāla" izmēra pērtiķi.

Ošinas diēta sastāvēja no augļiem, dārzeņiem un riekstiem. Ievērojot diētu, Ošinai izdevās zaudēt 20 kilogramus liekā svara.