Lielbritānijā no zooloģiskā dārza izbēdzis pasaulē lielākais grauzējs

© unsplash.com

Lielbritānijā no zooloģiskā dārza izbēgusi kapibara, ziņo UPI.

"Hoo Zoo and Dinosaur World" zooloģiskā dārza darbinieki paziņojuši, ka no viņu teritorijas brīvībā izbēgusi kapibara.

Zooloģiskais dārzs atrodas Telfordas pilsētā Anglijas rietumos.

Kapibara vārdā Cinnamon, kas latviski nozīmē Kanēlis, pagājušajā nedēļā, piektdienā, izbēga no zooloģiskā dārza. Dzīvnieka pazušana tika konstatēta vien dienu vēlāk, kad kapibara tika pamanīta uz apgabala ceļa.

Ceturtdien, 19. septembrī, zooloģiskais dārzs sociālajā medijā "Facebook" ziņoja, ka, pateicoties darbinieku neatlaidīgajiem pūliņiem un vietējo iedzīvotāju palīdzībai, ir izdevies noskaidrot, kur atrodas Kanēlis. Dzīvnieka meklēšanā pat tika iesaistīti droni.

Izrādās, ka dzīvnieks ir apmeties netālu no zooloģiskā dārza, kādā meža ieskautā pļavā. Neskatoties uz centieniem dzīvnieku noķert, Kanēlis izrādījies viltīgāks un paslēpies biezoknī. Zooloģiskā dārza darbinieki turpina neatlaidīgi meklēt Kanēli, tāpēc tika pieņemts lēmums izlikt slazdus, lai ātrāk noķertu bēgli un nogādātu drošībā.

Kapibaras, kuru dzimtene ir Dienvidamerika, ir pasaulē lielākie grauzēji. Tās ir daļēji ūdenī dzīvojošs jūrascūciņu dzimtas grauzējs. Kapibara savvaļā sastopama tikai Dienvidamerikā: Argentīnā, Bolīvijā, Brazīlijā, Kolumbijā, Ekvadorā, Gviānā, Gajānā, Paragvajā, Peru, Surinamā, Urugvajā un Venecuēlā.

Svarīgākais