Rīdzinieks biedē ar masveida vakcinēšanos pret putnu gripu; vai taisnība?

© Dmitrijs Suļžics/MN

Sociālās vietnes “Facebook” lietotāju uzmanību piesaistījis kāds ieraksts, kuru ievietojis rīdzinieks. Viņš apgalvo, ka jau drīzumā visā pasaulē sāksies masveida vakcinājuma pret putnu gripu, vēsta "Bez Tabu".

"Eiropas Savienība nodrošinājusi 40 miljonus putnu gripas potes. […] Taču problēma pagaidām ir tā, ka putnu gripa uz cilvēkiem neizplatās. Ja tā notiks , tad tikai tāpēc, ka tas atkal būs laboratorisks eksperiments un uzlabots vīrusa modelis."

Ierakstu publicējis vīrietis, kurš pie sava profila norādījis, ka publicējot ziņas par kurām nestāstot medijos.

Latvijā vakcīnu pret putnu gripu neesot, taču pasaulē tāda ir un to iesaka izmantot cilvēkiem, kuri ikdienā ir ciešā kontaktā ar putniem, strādājot saimniecībās - tātad, apgāzts ieraksta autora apgalvojums, ka putnu gripa uz cilvēkiem neizplatās - izplatās, taču tas notiek ārkārtīgi reti. LLU dekāns, vadošais pētnieks Kaspars Kovaļenko norāda, ka šobrīd neesot pamata domāt, ka tuvākajā nākotnē notiks masveida vakcinēšanās pret putnu gripu.

Dīvaini

Saprotams, ka, ilgstoši atrodoties bezsvara stāvoklī, organisms, tostarp asinsrite, pielāgojas un šo ārkārtas stāvokli pieņem par normu. Tāpat mainās arī cilvēku paradumi - atlaid roku, un lieta, kas bija rokās, kaut kur lidināsies, tāpēc nekas nav jānoliek uz galda vai plauktā, jo nekas nevar nokrist un saplīst.

Svarīgākais