"To, ko var izdarīt pāris stundās, darīs nedēļas," cilvēki pikti, ka joprojām netiek atklāta kāda izmaksu tāme

© Depositphotos

Jaunieši, kas tūrisma operatora "Fisom" dēļ "iestrēga" Spānijā, ir veiksmīgi atgriezušies mājās, taču sabiedrībā vēl nerimst diskusija - cik tas valstij (nodokļu maksātājiem) izmaksāja. Palīdzēt nelaimē nonākušajiem valstspiederīgajiem, protams, vajadzēja, taču cilvēki ir nikni, ka konkrētu tāmi ierēdņi joprojām nav atklājuši, līdz ar to sabiedrībā rodas aizdomas, ka tajā kas slēpjams.

"Tur nav nekā pārsteidzoša, ka ierēdņi tagad mēģina saslēpt uz Spānijas jauniešu dēkas apgūtos tūkstošus. Šokējoši ir tas, ka viņiem tas prasīs vairākas nedēļas. Tā jau ir reāla nekompetence," vietnē "X" raksta Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs Nils Konstantinovs.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrā skaidro, ka izmaksas tiks aprēķinātas tuvāko nedēļu laikā, taču izskanējušie 100 000 eiro tie nebūšot.

Krišjānis: Galvenais ir izteiksmīgi vicināties ar rokām, tas rada iespaidu par aktīvu darbu.

Jānis: Stāstot par to, ka ierēdņiem vēl nedēļu jārēķina tas, kas uzreiz tika samaksāts rēķinos, visvairāk fascinē runātājas bezrūpības apgarotā un laimīgā sejas izteiksme. Skaidri redzams, cik ļoti viņa mīl savu darbu.

Ivars: Kā viņiem nav kauna?

Langiste: Tāpēc, ka netērē savu naudu, bet mūsu, un tam maciņam nav dibena.

Maruta: Ko nozīmē vēl tikai aplēses? Vai tad firmai, kura nodrošināja ar transportu, vēl nav samaksāts un nav pat rēķins piestādīts, kā ar nakšņošanu, arī vēl nav rēķina? Un kas vēl par izmaksām, atskaitot transportu un naktsmītnes?

Aivars: Vajag mācēt kaut ko gudri stāstīt, neko nepavēstot klausītājiem...

Gints: Ja tik liela uzmanība, tad no nozagtā daļu atliksim atpakaļ?

Jānis: Lai uztaisītu tāmi, kur ir tik maz pozīciju, vajag nedēļas... jā, nu te arī ir Latvijas ierēdniecības darba spējas. To, ko var izdarīt pāris stundās, darīs nedēļas.

Jau rakstījām, ka cilvēki sašutuši, cik nodokļu maksātājiem izmaksāja Spānijā "iestrēgušo" jauniešu repatriācija.

Dīvaini

Rīdziniece Jūlija pirms nedēļas kopā ar 11 gadus veco dēlu devās uz tirdzniecības centru “Olimpia”, lai iegādātos zēnam drēbes skolai. Pēc nogurdinošas iepirkšanās Jūlija nolēma ieturēt pusdienas veikala ēdināšanas zonā, kur viņu sagaidījis nepatīkams pārsteigums, vēsta "Bez Tabu".

Svarīgākais