Viena amata štata vieta Veselības ministrijā saceļ kājās soctīklus

© Oksana Džadana

Plašai publikai nav zināms, kādi pienākumi ir cilvēkam, kura mata nosaukums ir "nepārtraukto uzlabojumu speciāliste". Lai cik 'divaini tas neizklausītos, tomēr Veselības ministrjā ir šāda amata vieta.

Informāciju par to vietnē "X" publicējis Artūrs Zvejsalnieks, ievietojot ekrānšāviņu no Veselības ministrijas mājas lapas. Autors raksta: "Vow šis ir reāli Veselības ministrija tiešām nodarbina cilvēku ar amatu - Nepārtraukto uzlabojumu speciāliste. Nu ko, prieks maksāt nodokļus"

Komentētāji vēlas zināt, kādi ir šī amata pienākumi un nepieciešamās prasmes, tāpēc zinātāji informē, ka šāda stata vieta esot gluži vai katrā pietiekami lielā uzņēmumā un Veselības ministrija nav izņēmums.

Tajā pašā laikā daudziem tas tomēr šķiet nesaprotami: "Pēc "klimata ministrijas" un "viedās attīstības ministrijas" šajā trakomājā vairs grūti ar kaut ko pārsteigt gan jau ir arī kāds "gurķa rullēšanas operatora" vai "baklažāna ieskāšanas konsultanta" amats tajā progresīvās elites avangardā Bet ja vēl nav, tad ar steigu jāievieš"

Maijroze ir skeptiska: "Interesanti, kuri ir tie procesi, kurus veselības ministrija uzlabo, ja vēža pacientu zālēm naudas joprojām nav, bet cilvēkiem joprojām jāgaida milzu rindās, lai tikai tiktu pie ārstiem?"

Dīvaini

Saprotams, ka, ilgstoši atrodoties bezsvara stāvoklī, organisms, tostarp asinsrite, pielāgojas un šo ārkārtas stāvokli pieņem par normu. Tāpat mainās arī cilvēku paradumi - atlaid roku, un lieta, kas bija rokās, kaut kur lidināsies, tāpēc nekas nav jānoliek uz galda vai plauktā, jo nekas nevar nokrist un saplīst.

Svarīgākais