Anglijas ārsti spiesti prasīt vīriešiem, vai viņi ir stāvoklī

© Unsplash

Saskaņā ar ārstu ziņojumiem, Anglijas Nacionālais veselības dienests vadlīnijās rentgena operatoriem ir ieteicis pirms procedūras jautāt vīriešiem, vai viņi ir stāvoklī, ziņo express.co.uk.

Vairākas slimnīcas ir ieviesušas „iekļaujošās” vadlīnijas, lai pārbaudītu, vai kādai personai vecumā no 12 līdz 55 gadiem nav iestājusies grūtniecība, neatkarīgi no dzimuma.

Norādījumi pirmo reizi tika ieviesti pēc tam, kad transpersonai, kura nezināja, ka ir stāvoklī, tika veikta smadzeņu skenēšana. Kā zināms, vairāku regulāru skenējumu starojums var būt kaitīgs nedzimušiem bērniem.

Mediji vēsta, ka protestējot pret šādu jautājumu, vairāki vīriešu dzimuma pacienti ir atteikušies no vizītes pie radiologa, kā arī sievietes reizēm bija sarūgtinātas, jo viņām nācies skaidrot radiologam, ka viņas nevar palikt stāvoklī.

Ģimenes ārste Luīze Īrvaina paudusi viedokli, ka vajadzētu būt iespējai precīzi noteikt personas dzimumu medicīniskajos dokumentos un ka šādas vadlīnijas tikai "saduļķo ūdeni".

Runājot ar žurnālistiem viņa piebilda: “Ņemot vērā, ka nevienam no vīriešu dzimuma nevar iestāties grūtniecība, nav nepieciešams jautāt, vai viņi varētu būt stāvoklī, tādējādi izvairoties no apmulsuma un sarūgtinājuma.

Ja kāds identificējas kā transpersona vai nav binārs, un medīciniskie dokumenti liecina, ka persona bioloģiski ir sieviete, tad tādam cilvēkam var vienkārši, ar cieņu, pajautāt par grūtniecības iespējamību."

Dīvaini

Saprotams, ka, ilgstoši atrodoties bezsvara stāvoklī, organisms, tostarp asinsrite, pielāgojas un šo ārkārtas stāvokli pieņem par normu. Tāpat mainās arī cilvēku paradumi - atlaid roku, un lieta, kas bija rokās, kaut kur lidināsies, tāpēc nekas nav jānoliek uz galda vai plauktā, jo nekas nevar nokrist un saplīst.

Svarīgākais