Rīdzinieki neizpratnē par to, kas notiek uz Ģertrūdes ielas

Ilustratīvs attēls © Ģirts Ozoliņš/MN

2023. gada februārī raidījums “Bez tabu” viesojās Rīgas centrā, Ģertrūdes ielā, lai noskaidrotu, vai ielas remontdarbi pabeigti un kā tos vērtē iedzīvotāji. Tā kā toreiz remontdarbi pabeigti nebija, raidījums devās uz Ģertrūdes ielu arī tagad, 2024. gada augustā.

2023. gada februārī pa ielu pārvietoties drīkstēja un arī strādniekus nekur nemanīja. Tāpēc rīdzinieki pieņēma, ka remontdarbi beigušies, tomēr radies jautājums - ja jau tā, tad kāpēc jaunie betona stabiņi jau nolauzti? Un arī stabiņu pielietojumu neviens iedzīvotājs īsti neizprata.

2023. gada februārī Rīgas dome remontdarbus solīja drīzumā pabeigt. Tāpēc “Bez tabu” devās apsekot ielu vēlreiz. Vairāk nekā gada laikā iela krasi mainījusies - arī betona stabiņu kļuvis vairāk, un neviena nolauzta vairs nav.

Tomēr iedzīvotāju viedokļi par to, kam tie paredzēti, vēl aizvien atšķiras. Daži uzskata tos par automašīnu norobežotājiem, daži - par dekoratīvu elementu.

Kaut arī šobrīd uz ielas nekas vairs neliecina par remontdarbiem, Rīgas domes pārstāvis atklāj - remontdarbi vēl nav pabeigti. Rīgas domei nācies lauzt līgumu ar būvuzņēmumu, un jau drīzumā tiks slēgts nākamais ar jaunu uzņēmumu. Tiklīdz līgums ar būvuzņēmēju būs parakstīts, Ģertrūdes iela tikšot pabeigta 80 dienu laikā. Tas varētu būt - līdz novembrim.

Dīvaini

Saprotams, ka, ilgstoši atrodoties bezsvara stāvoklī, organisms, tostarp asinsrite, pielāgojas un šo ārkārtas stāvokli pieņem par normu. Tāpat mainās arī cilvēku paradumi - atlaid roku, un lieta, kas bija rokās, kaut kur lidināsies, tāpēc nekas nav jānoliek uz galda vai plauktā, jo nekas nevar nokrist un saplīst.

Svarīgākais