Bēgot no lapseņu spieta, Itālijas pludmalē gājis bojā ukrainis

© pixabay.com

Itālijas dienvidos Krotones pilsētas pludmalē 47 gadus vecs Ukrainas pilsonis gājis bojā negadījumā, kad viņš mēģināja aizbēgt no lapseņu bara, raksta "Pravda.com.ua".

Incidents noticis sestdien, ukrainim atrodoties pludmalē. Domājams, ka viņš tuvumā ieraudzījis lapseņu spietu. Apzinoties, ka lapsenes dzēliens viņam var izraisīt spēcīgu alerģisku reakciju, atpūtnieks nolēmis no tām izbēgt, ienirstot jūrā.

Sākotnēji tika uzskatīts, ka nāves cēlonis ir anafilaktiskais šoks no lapsenes koduma. Taču koduma pēdas vīrietim netika konstatētas, tāpēc tiek pieļauts, ka viņš dabūjis infarktu un noslīcis.

Pēc aculiecinieku stāstītā, ukraini bijis sarežģīti glābt, jo visapkārt lidojušas lapsenes, kas burtiski vajājušas ikvienu cilvēku. Kukaiņi bija tik agresīvi, ka sadzēla ikvienu, kas tuvojās, tostarp policistus un karabinierus.

Dīvaini

Saprotams, ka, ilgstoši atrodoties bezsvara stāvoklī, organisms, tostarp asinsrite, pielāgojas un šo ārkārtas stāvokli pieņem par normu. Tāpat mainās arī cilvēku paradumi - atlaid roku, un lieta, kas bija rokās, kaut kur lidināsies, tāpēc nekas nav jānoliek uz galda vai plauktā, jo nekas nevar nokrist un saplīst.

Svarīgākais