VIDEO. Izdevies noskaidrot, kas vainīgs, ka naktīs zeme dreb

© pixabay.com

Visai neomulīga var būt sajūta, ja naktīs miegu iztraucē mājas drebēšana. Kādam latvietim Zviedrijā satraucošus brīžus sagādājis milzīgs alnis, kurš apciemo dārzu un šķin ābolus.

Mareks mikroblogošanas vietnē "X" raksta: "Es tak domāju, ka šis milzis no salas aizvācies, bet ne tak, pagājis dziļāk pussalas iekšienē un siro pa ābeļdārziem. Kādu laiku atpakaļ tas gar manu māju staigāja, reāli iespaidīgs un smuks dzīvnieks. Kad tas gar māju staigāja, varēja sajust viņa soļus, pilnīgi zeme drebēja."

Autors paskaidro: "Šī ir pussala Stokholmas arhipelāgā, un man blakus ir liels dabas rezervāts, no kurienes šie dzīvnieki nonāk uz pussalas. No dabas rezervāta mani atdala neliela ūdens strēle, kuru vairums dzīvnieku pārpeld vai ziemā pāriet pa ledu."

Dīvaini

Saprotams, ka, ilgstoši atrodoties bezsvara stāvoklī, organisms, tostarp asinsrite, pielāgojas un šo ārkārtas stāvokli pieņem par normu. Tāpat mainās arī cilvēku paradumi - atlaid roku, un lieta, kas bija rokās, kaut kur lidināsies, tāpēc nekas nav jānoliek uz galda vai plauktā, jo nekas nevar nokrist un saplīst.

Svarīgākais