Šausmas! Ārsti operācijas laikā vēža pacientes ķermenī atstāj svešķermeni

© pexels.com

Ārstu nolaidības dēļ Marijai Lucienei Vidalai nācies pārdzīvot šausmu lietas, raksta "Daily Star".

2022. gadā Brazīlijā dzīvojošajai Marijai tika diagnosticēts progresējošs resnās zarnas vēzis.

Lai glābtu sievietes dzīvību, viņai nekavējoties tika veikta operācija.

Viņai tika uzstādīts kolostomijas maisiņš, sieviete ilgi atkopās slimnīcā, līdz beidzot bija pietiekami stipra, lai uzsāktu ķīmijterapijas kursu, lai varētu atkal būt vesela.

Viņas meita Stefānija Vidala stāsta: "Viņa atkal pieņēmās svarā, un viņai klājās ļoti labi." Taču Marijas veselības stāvoklis atkal pasliktinājās 2023. gada novembrī.

Neskatoties uz svara zudumu un vēdera sāpēm, kas līdzīgas viņas sākotnējās diagnozes simptomiem, pārbaudes neliecināja, ka viņai būtu atgriezies vēzis. 22. jūlijā ģimene Marijas kolostomijas somā pamanīja neparastu materiālu un vērsās pēc palīdzības pie mediķiem.

Mediķi bija neizpratnē par redzēto. Viņi nolēma pavilkt neparasto materiālu, kas atradās kolostomijas maisiņā. Tas izrādījās auduma gabals. No sievietes organisma tika izvilkts 20 cm garš auduma gabals, ko operācijas laikā viņas ķermenī bija atstājuši ārsti.

Cietušās sievietes meita atzīst, ka plāno sazināties ar savu advokātu un iesūdzēt tiesā Kubatas slimnīcu, kurā viņas mātei pirms diviem gadiem tika veikta operācija.

Uzzinot par notiekošo, Kubatas pašvaldības slimnīca izplatīja paziņojumu, kurā pauda nožēlu par notikušo un apņēmās sniegt visu nepieciešamo atbalstu pacientei un viņas ģimenei.

Dīvaini

Saprotams, ka, ilgstoši atrodoties bezsvara stāvoklī, organisms, tostarp asinsrite, pielāgojas un šo ārkārtas stāvokli pieņem par normu. Tāpat mainās arī cilvēku paradumi - atlaid roku, un lieta, kas bija rokās, kaut kur lidināsies, tāpēc nekas nav jānoliek uz galda vai plauktā, jo nekas nevar nokrist un saplīst.

Svarīgākais