Leģendāro "Teletūbiju" zvaigzne atklāj seriāla "tumšo pusi"

© depositphotos.com

Bērnu televīzijas programma "Teletūbiji" 1990. gados kļuva par globālu fenomenu. Šo pārraidi skaitījās tūkstošiem bērnu. Krāsainie tēli, dziesmas un aktivitātes piesaistīja skatītāju uzmanību. Šī bija viena no visvairāk skatītajām bērnu pārraidēm. Tagad vairākus gadus pēc šī raidījuma noslēguma viena no aktrisēm Nikija Smedlija, kura seriālā tēloja dzelteno Lā-Lā, atklāj interesantus faktus, raksta "Daily Star".

Kā norāda Nikija, šī pārraide daudziem radīja patīkamas emocijas, taču tam visam bija arī tumšā puse.

Viņa norāda, ka sākotnēji vecāki skatījās skeptiski uz Teletūbijiem, jo domāja, ka tie atstās sliktu ietekmi uz bērniem. Tomēr, laikam ejot, šis seriāls kļuva par īstu fenomenu un liela kritika vairs netika saņemta.

Sākotnēji seriāla veidotāji nolēma turēt noslēpumā Teletūbiju identitāti jeb kādi aktieri slēpjas zem maskām. Aktieriem bija jāparaksta līgums par to, ka viņi neatklās šo informāciju.

Kā norāda Nikija, kamēr plašsaziņas līdzekļi mēģināja atmaskot, kas slēpjas aiz Teletūbiju maskām, arvien biežāk filmēšanas komanda saņēma dažādas dīvainas vēstules. Ar laiku atklātībā nāca tas, kuri aktieri attēlo Teletūbijus.

Savos memuāros "Over the Hills and Far Away" viņa raksta: “Tas sākās pēc tam, kad Daily Sport izdrukāja izsmejošu Lā-Lā attēlu, kas bija tērpts melnā krūšturī un biksēs." Aktrise norāda, kā pēc tam saskārās ar ļoti lielu uzmanību no vīriešu puses, kas viņu nelika mierā. Viņa regulāri saņēma nepiedienīgas vēstules no svešiniekiem, kuri bērnu iemīļoto tēlu seksualizēja. "Pieauguši vīrieši rakstīja mīlestības vēstules milzīgai, dzeltenai marionetei."

Par laimi, ar laiku vīriešu interese par Lā-Lā noplaka un aktrise varēja baudīt mieru un turpināt strādāt bez raizēm. "Es darīju to zināmu priekšniekiem, ja nu gadījumā kaut kas notiks, bet pēc dažiem mēnešiem vēstules pazuda, un kļuva skaidrs, ka es vairs neesmu dīvaiņu fantāzijās," atklāja aktrise.

Svarīgākais