Soms par pirkumu Valkas veikalā samaksā 45 300 eiro skaidrā naudā

© pixabay.com

Kopš Igaunijā pacēla akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem, Somijas cilvēki brauc iepirkties uz Latviju. Speciāli viņiem praktiski uz robežām vairākās Latvijas pilsētās, tai skaitā Valkā un Ainažos, ir uzbūvēti iespaidīgi alkohola tirdzniecības veikali.

Salīdzinoši lielais naudas pagrozījums no alkoholiskajiem dzērieniem, tai skaitā valsts budžetā ienākošais PVN, ir cēlonis tam, ka Latvijas valdība jau vairākus gadus nespēj pieņemt radikālas lēmumus un mums ir viens no zemākajiem akcīzes nodokļiem alkoholiskajiem dzērieniem.

Milzīgajos veikalos un to autostāvvietās ir redzētas satriecošas ainas - lielie alkohola iepakojumi tiek salikti ne tikai bagāžniekos un auto salonos, praktiski neatstājot vietu pasažieriem, bet arī uzsietas piramīdas uz auto jumtiem, piekrāmētas piekabes, kā arī kemperiem.

Valkas bijušais mērs Vents Armands Krauklis padalījies ar vienu no lielākajiem zināmajiem pirkumiem Valkas veikalā. Soms ieradies ar kemperi un par dārgiem dzērieniem veikalā atstājis 45 300 eiro skaidrā naudā. Autors skaidro, ka konkrētais cilvēks iegādājies dārgus dzērienus un ļoti iespējams, ka Somijā tos pārdos ar lielu peļņu.

V.A.Krauklis raksta: "Pagaidām somu alkotūristi turpina braukt uz Valku. Pāris nedēļas atpakaļ viens ziemeļu dēls par savu pirkumu samaksāja 45 300 eiro, labs pienesums Latvijas PVN un akcīzes nodokļa ieņēmumiem, kā arī statistikai, kas mūs pasludina par lielākajiem dzērājiem Eiropā."

Komentāros ļaudis iebilst, sakot, ka alkotūristu iegādātie dzērieni latvijā, tiek izņemti no kopējā alkohola patēriņa, tomēr, Krauklis, būdams ļoti tuvu vietai, kur notiek šie darījumi, uzsver, ka reāla uzskaite, cik nopērk vietēji eun cik ārzemnieki netiek veikta.

Svarīgākais