VIDEO. Riteņbraucējs sodīts par skūpstu "Tour de France” laikā

© Unsplash

Franču braucējam Žuljēnam Bernāram Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) piespriedusi naudas sodu 200 Šveices franku apmērā (aptuveni 206 eiro) pēc tam, kad viņš "Tour de France” septītā ātrumposma laikā apstājās, lai noskūpstītu savu sievu.

Piecpadsmit minūtes pēc piektdienas starta, kas notika Burgundijā, Bernārs apstājās, lai noskūpstītu savu sievu un mazo dēlu, kuri stāvēja uz ceļa, ģimenes un draugu lokā.

UCI paziņojumā teikts, ka Bernāra uzvedība bijusi nepiedienīga un kaitējusi sporta veida tēlam.

Es atvainojos UCI par sporta tēla bojāšanu," Bernārs rakstīja mikroblogošanas vietnē "X”. "Bet es esmu gatavs maksāt 200 Šveices frankus katru dienu un piedzīvot šo mirkli vēlreiz," piebilst sportists.

Televīzijas intervijā Bernārs sacīja, ka tikšanās ar saviem mīļajiem ir bijis unikāls brīdis viņa karjerā.

"Tas bija patiešām neticami. Mana sieva jau pāris nedēļas organizē sacensību vērošanu kopā ar dažiem draugiem, un viņa dara patiešām ļoti labu darbu,” viņš teica. “Tieši šie mirkļi liek man braukt un braukt ar velosipēdu.”

Dāņu riteņbraucējs Magnuss Korts atbildēja uz Bernāra ierakstu ar video, kurā viņš skūpstās ar savu sievu, un sacīja: “Kāds joks. Laikam man paveicās, kad pirms pāris dienām viņi mani palaida garām.”