Izsolē par prātam neaptveramu summu pārdota spalva; sasniegts jauns rekords

© unsplash.com

Visbiežāk izsolēs tiek pārdoti dažādi mākslas darbi, vērtīgas rotaslietas un īpašumi. Reizēm var iegādāties arī dažādām slavenībām piederošas mantas. Principā izsolēs var iegādāties teju jebko, arī visai dīvainas lietas. Pavisam nesen Jaunzēlandē izsolē par neiedomājami lielu summu tika pārdota putna spalva, raksta UPI.

Kāds Jaunzēlandes izsoļu nams paziņojis, ka izsolē par 28 417 ASV dolāriem pārdota putna spalva.

Izrādās, ka tā nebija nekāda parasta putna spalva.

Tā ir izmirušas putnu sugas spalva. Pārdota huia putna spalva.

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Veba izsoļu nams paziņoja, ka sākotnēji bija plānots konkrēto putna spalvu pārdot par daudz mazāku summu. Izsoļu namam šķita, ka likmes par spalvas iegādi nepārsniegs 1800 dolārus. Tomēr cilvēku interese bija ļoti liela un spalva pārdota par daudz lielāku naudas summu.

Šī ir līdz šim visdārgāk pārdotā putna spalva pasaulē. Ir pārspēts 2010. gadā sasniegtais rekords, kad putna spalva tika pārdota par 5150 dolāriem.

Interesanti, ka maori cilvēki huia putnu uzskatīja par svētu, un to spalvas rotāja vadoņu un viņu ģimeņu galvassegas. Tiek uzskatīts, ka pēdējais dzīvais huia putns tika manīts 1907. gadā.

"Mēs esam ļoti gandarīti, ka šis retais dabas vēstures objekts ir guvis tik milzīgu interesi, izceļot mūsu ekosistēmas trauslumu un to, cik svarīgi ir rūpēties par faunu," sacīja izsoļu nama vadītāja Lea Morisa.

Morisa medijam BBC sacīja, ka rekorddārgā spalva ir "brīnišķīgā stāvoklī".

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

"Tai joprojām ir ļoti izteikts spīdums, un tajā nav nekādu bojājumu."