Zinātnieki novērojuši dīvainu zobenvaļu uzvedību

© unsplash.com

Kopš 2020. gada maija ir reģistrēti aptuveni 673 incidenti, kuros zobenvaļi uzbrukuši laivām Gibraltāra un Spānijas krastos. Zinātieki raduši izskadrojumu, kāpēc zobenvaļi tik aktīvi uzbrūk kuģiem, raksta "Daily Star".

No 673 reģistrētajiem incidentiem, zobenvaļiem izdevies veiksmīgi nogremdēt sešas laivas.

Izrādās, ka zobenvaļu interese par zvejnieku laivām ir visai nekaitīga.

Zobenvaļi esot nogarlaikojušies.

Tagad, kad vietā, kur viņi mīt, ir atjaunojusies tunzivs populācija, zobenvaļiem vairs nav jāiespringst uz barības meklēšanu, jo tā turpat vien ir. Tāpēc šie ūdens dzīvnieki garlaikojas un, lai izklaidētos, uzbrūk laivām.

Visbiežāk laivām uzbrūk, pēc zinātnieku domām, garlaikoti zobenvaļu pusaudži. Kuģi piesaista jaunāko zobenvaļu uzmanību, jo viņi esot ļoti zinātkāri.

Alekss Zerbini, pētījuma līdzautors un Vašingtonas universitātes vecākais pētnieks, saka, ka zobenvaļi neuzbrūk ar domu kaitēt cilvēkiem: "Dzīvnieku uzvedībā nekas neliecina, ka viņi ir agresīvi."

Dīvaini

Parīzes olimpiskajās spēlēs sportisti tiek izguldīti no kartona izgatavotās gultās. Virs kartona ir visai plāns matracītis. Soctīklos klīst neskaitāmi video, kuros sportisti dažādos veidos izmēģina gultas - izrādās, ka tās ir gana izturīgas arī tad, ja pa tām lēkā un met kūleņus.