Noskaidro, kurš pieprasa visbezjēdzīgāko ģimenes ārsta izziņu

© pixabay.com

Ģimenes ārstiem izziņu rakstīšana bērnudārzniekiem un skolotājiem prasa milzum daudz darba, un pamazām šī izziņu prasīšana iet mazumā. Taču izrādās, ka ģimenes ārsta izziņa ir absolūti nepieciešama katoļu priesterim, lai salaulātu divus mīlošus cilvēkus.

Mikroblogošanas vietnē "X" Katrīna raksta: "Konkursā par visbezjēdzīgāko izziņas pieprasījumu ģimenes ārstam uzvar… Katoļu draudzes priestera pieprasījums par personas veselības stāvokli pirms personas laulībām! Vienkārši: Ko?"

Komentētāji atzīst, ka sava loģika šajā izziņā ir: "Jums veicas. Labi, ka vēl nepieprasīja seksopatologa vai androloga izziņu par lauleņa potenci. Pēc Dieva, Taisnības un Sv. Romas Katoļu baznīcas likumiem jebkura laulība uzskatāma par spēkā neesošu, kamēr tā netiek seksuāli konsumēta. Nopietni. Agrāk tas bija vienīgais iemesls, uz kura pamata sieva varēja pieprasīt laulības šķiršanu.."

"Jums tas liekas smieklīgi, bet agrāk tiešām arī dzimtsarakstos prasīja izziņu ar analīzēm un dispanseru atzinumiem. Un kādam varbūt tiešām varētu būt pārsteigums, ka potenciālais laulenis ir psihiatra uzskaitē vai HIV pozitīvs. Pirms laulībām tas būtu jāzina."

"Nu, bet ja Jūs būtu ieņēmusi augli no Svētā Gara un tad lai topošajam vīram nav pārsteigumu, loģiski."

Svarīgākais