VIDEO. Braucot bez autovadītāja apliecības, vīrietis attālināti pieslēdzas tiesas sēdei

© Pixabay

Kāds vīrietis Mičiganas štatā ASV šomēnes attālināti pieslēdzās Vašingtonas apgabala tiesas sēdei, tomēr lieta netika skatīta, jo tiesnesis nekavējoties pamanīja, ka vīrietis atrodas kustībā pie auto stūres.

Incidents notika tiesas sēdē 15. maijā, kad 44 gadus vecajam Korijam Herisam bija paredzēts ierasties uz tiesas sēdi par apsūdzībām, kas izriet no agrāka aresta Pitsfīldas pilsētiņā.

Video no tiesas sēdes parāda brīdi, kad Heriss pievienojās tiesas sēdei, atrodoties kustībā pie automašīnas stūres. Mičiganas štatā ir likums, kas aizliedz mobilo tālruņu un citu elektronisko ierīču lietošanu braukšanas laikā.

Kad Heriss pievienojās zvanam platformā "Zoom”, tiesnesis J. Sedriks Simpsons uzreiz jautāja Herisam, vai viņš brauc. "Patiesībā es iegriežos pie sava ārsta, tāpēc dodiet man vienu sekundi. Es tikko stāvēju," atbildēja Heriss.

Kamēr Heriss turpināja vadīt auto kameras priekšā, tiesnesis sacīja: "Tātad, varbūt es kaut ko nesaprotu. Jūs braucat pie stūres, kamēr mēs skatām lietu par atņemtām tiesībām? ... Vai viņš tikko vadīja automašīnu un viņam nebija tiesību?" tiesnesis izbrīnīts vaicāja tiesas zālei.

Apsūdzētā advokāti tiesnesim Simpsonam apstiprināja, ka viņu aizstāvamais tikko visai tiesas zālei pārraidījis, ka brauc bez derīgas autovadītāja apliecības.

"Es pat nezinu, kāpēc lai viņš to darītu," sacīja Simpsons. "Tātad atbildētāja drošības nauda šajā lietā tiek atsaukta. Apsūdzētajam šodien līdz plkst. 18.00 ir jāierodas Vaštenavas apgabala cietumā. Ja viņš pats neierodas, tiesa izdos aresta orderi."

Pēc divām dienām Heriss tika atbrīvots no apcietinājuma, un viņam 5. jūnijā ir paredzēts atkārtoti stāties tiesas priekšā.

Svarīgākais