Tokijas iedzīvotājiem pamatīgas galvassāpes sagādājusi invazīva suga

© unsplash.com

Tokiju piemeklējusi nopietna problēma. Varas iestādes mēģina rast izeju, kā apkarot invazīvas sugas izplatību. Vietējiem iedzīvotājiem pamatīgas galvassāpes sagādājuši tieši Ziemeļamerikas jenoti, raksta "UPI".

Savvaļā dzīvojošo jenotu skaits Tokijā un tās apkārtnē pēdējo gadu laikā ir strauji pieaudzis.

Varas iestādes ziņo, ka 2012. gadā tika noķerti 259 jenoti, kas mita savvaļā, taču 10 gadus vēlāk, 2022. gadā, noķerti 1282 jenoti.

Kā tiek skaidrots, pie jenotu straujā pieauguma savvaļā vainojami vietējie iedzīvotāji. Vietējie iedzīvotājiem izvēloties jenotus par mājdzīvniekiem un tiem izbēgot, strauji pieaugusi to populācija savvaļā.

Jenoti savu popularitāti Tokijā iemantoja jau 1970. gados, pateicoties animācijas seriālam "Rascal the Raccoon". Šajā laikā daudzi japāņi izvēlējās iegādāties nevis suni vai kaķi, bet turēt mājās jenotu.

Lai arī šie dzīvnieki izskatās piemīlīgi, tie ir arī lieli blēņdari. Vietējās varas iestādes vaino jenotus lauksaimniecības zemju, ražas izpostīšanā. Vietējā lauksaimniecības ministrija lēsa, ka 2022. gada dzīvnieki kopumā nodarīja kaitējumu ražai 2,8 miljonu dolāru apmērā.

Šobrīd daudzviet Tokijā izvietoti slazdi, lai samazinātu jenotu skaitu šajā apgabalā.

Dīvaini

Parīzes olimpiskajās spēlēs sportisti tiek izguldīti no kartona izgatavotās gultās. Virs kartona ir visai plāns matracītis. Soctīklos klīst neskaitāmi video, kuros sportisti dažādos veidos izmēģina gultas - izrādās, ka tās ir gana izturīgas arī tad, ja pa tām lēkā un met kūleņus.