Policijas priekšnieks melo, acīs skatīdamies, piesavinoties svešus panākumus

© pexels.com

Policijas priekšnieks Niks Adderlijs, iespējams, vēlējās izskatīties labāk kolēģu, padoto un sabiedrības priekšā, nēsājot pie formas piespraustu īpašu medaļu. Izrādās, ka viņš nebija nekas cits kā melis, raksta "The Sun".

Niks Adderlijs, policijas priekšnieks no Nortemptonšīras Lielbritānijā pie savas formas ilgstoši nēsāja piespraustu Folklendu kara medaļu.

Folklendu karš norisinājās starp Lielbritāniju un Argentīnu 1982. gadā par britiem piederošajām Folklenda salām, Dienviddžordžiju un Dienvidsendviču salām. Folklendu karš sākās 1982. gada 2. aprīlī, bet beidzās 1982. gada 14. jūnijā pēc Argentīnas karaspēka vienību padošanās. Karš kopumā ilga 74 dienas.

Šādu medaļu, ko pie formas bija piestiprinājis arī apgabala galvenais konstebls, nopelnījuši Folklendu kara veterāni. Izrādās, ka patiesībā medaļa nav viņa un viņš uzņēmies svešus laurus. Galvenais konstebls bija vien 16 gadu vecs, kad norisinājās Folklendu karš, kas nozīmē to, ka viņš tajā nepiedalījās. Par šādu svešu nopelnu piesavināšanos un melošanu sabiedrībai galvenajam konsteblam draud kriminālsods.

57 gadus vecajam Adderlijam 28. maijā būs jāstājas tiesas priekšā par to, ka viņš it kā 10 gadus pirms pievienošanās policijai 1992. gadā dienējis Jūras spēkos. Šobrīd viņš ir atstādināts no amata pienākumiem.

Apsūdzētais konstebls savu vainu noliedz, apgalvojot, ka medaļu saņēmis kā dāvanu, un neuzskata, ka būtu pārkāpis likumu, to nēsājot pie uniformas.

Interesanti, ka atstādināšanas laikā viņš saņems pilnu atgalojumu. Vēl interesantāks ir fakts, ka šajā laika posmā viņš saņems vēl lielāku algu nekā aktīvi strādājot.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrija publiskojusi informāciju, ka galvenā konstebla gada alga pieaugs par vairāk nekā pieciem tūkstošiem mārciņu, no 162 411 līdz 167 876 britu mārciņām. No viņa atstādināšanas brīža līdz 16. oktobrim, kad paredzēta pēdējā tiesas sēde, kurā tiks izskatīti viņa pārkāpumi, viņš, neko nedarot, nopelnīs 101 005,92 mārciņas. Viņa algas pieaugums saistīts ar to, ka valstī tiek paaugstināts atalgojums policijas iecirkņu vadītājiem.