Sievietei konstatē vienu no pasaulē retākajām alerģijām

© pexels.com

Ebija no Lielbritānijas nonākusi pavisam neapskaužamā situācijā. Sievietei konstatēta alerģija pret ūdeni, kas ir viena no retākajām alerģijām pasaulē, raksta "Daily Star".

Ebija piedalījās Lielbritānijas raidījumā "Truly's Born Different", kurā atklāja, kā sadzīvo ar savu alerģiju.

Viņai atklāj, ka, ķermenim nonākot saskarē ar ūdeni, rodas nātrene.

Ebijas alerģiju dēvē par akvagēno nātreni, kas nozīmē to, ka saskarsmē ar ūdeni viņas izjūt nepatīkamu diskomfortu, tostarp rodas tūska, nieze, dedzinoša sajūta un sāpes.

Šī ir ļoti reta aleģija, ar kuru nākas sadzīvot vien dažiem cilvēkiem pasaulē.

Ebija min, ka nātrene parādās tikai dažas minūtes pēc tam, ja viņas ķermenis nonāk saskarsmē ar ūdeni, teju uzreiz āda kļūst sarkana un niezoša. Viņa saka, ka ūdens temperatūrai vai spiedienam nav nozīmes, alerģija vienmēr parādas, ja ādu skar ūdens.

Sieviete min, ka, citiem atklājot savu reto veselības problēmu, visi viņai vaicā vienu un to pašu - kā viņa var nomazgāties. "Es viņiem saku, ka es eju dušā tāpat kā visi citi. Es joprojām mazgājos, parasti katru nedēļu, bet cenšos to samazināt, ziniet, pavadu dušā minimālu laiku, lai nomazgātos, lai uzliesmojumi nebūtu tik slikti."

Labā ziņa ir tāda, ka, sievietei par laimi, alerģiska reakcija rodas vien tad, kad viņas āda nonāk saskarsmē ar ūdeni, ne iekšēji, kas nozīmē, ka viņa var dzert ūdeni, bet galvenais ir nesaslapināt, piemēram, rokas.

Ebija visu mūžu nav cietusi no šīs alerģijas. Pirmie simptomi parādījās 2017. gadā, kad viņa bija 16 gadus veca.

Svarīgākais