10 šī gada neparastākie un dīvainākie Ginesa pasaules rekordi

© pexels.com

Straujiem soļiem tuvojas jaunais 2024. gads, tāpēc ir vērts atskatīties uz aizejošā gada sasniegumiem. Šoreiz atskatāmies uz to, kādus neparastus un dīvainus Ginesa pasaules rekordus šogad uzstādījuši cilvēki visā pasaulē!

Ginesa rekordu datubāzē iekļauti vairāk nekā 40 000 rekordi, tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka daži no tiem var būt visai neparasti.

Kādi ir paši neparastākie 2023. gadā uzstādītie rekordi?

Kaķis Tabbijs un lecamaukla

Kaķim vārdā Tabbijs izdevās pārspēt ļoti interesantu rekordu. Kaķis, kas dzīvo Misūrī štatā, ASV, var lepoties ar savām lēkšanas spējām. Kaķim deviņas reizes minūtes laikā pārlecot pāri lecamauklai, izdevās uzstādīt jaunu Ginesa pasaules rekordu.

Skaļākā atrauga, ko izdevusi sieviete

Kimberlija Vintera no Merilendas, ASV, var lepoties ar pasaulē skaļāko atraugu, kuru palaidusi sieviete. Viņas palaistā atrauga bija 107 decibelus skaļa, kas pielīdzināma motocikla skaņas skaļumam.

Vistālāk noskrietā distance, esot aizdedzinātam

39 gadus vecais franču ugunsdzēsējs Džonatans Vero uzvilka aizsargtērpu un tika aizdedzināts. Pēc tam viņš devās 272 metrus garā skrējienā. Viņš ir pieveicis pasaule garāko distanci, esot aizdedzināts un bez skābekļa.

Suns ar pasaulē garāko mēli

Deviņus gadus vecais bokseris vārdā Rokijs no Blūmingtonas, ASV, var lepoties ar pasaulē garāko mēli. Tās garums sasniedz 13,8 centimetrus.

Cilvēks - magnēts

Abolfazls Sabers Mokhtari no Irānas pārspēja pats savu reiz uzstādīto rekrodu. Vīrietim šogad izdevās balansēt jeb pie viņa ķermeņa pielipa 88 karotes. Iepriekš viņam izdevās balansēt vien 85 karotes.

Visvairāk burvju triku zem ūdens

13 gadus vecā Eiverijai Emersonei Fišerei no Sanfrancisko, ASV, izdevās pārspēt ļoti neparastu rekordu. Viņai vien trīs minūšu laikā izdevās zem ūdens izpildīt 38 burviju trikus.

"Itāļu skūpsts"

Vācu restorānu grupa "Vapiano" sapulcēja 465 pārus Tempelhofas lidostas angārā Berlīnē, lai vienlaikus izpildītu "itāļu skūpstu", kurā divi cilvēki vienlaicīgi ēd vienu spageti un pašās beigās skūpstās.

Rotaļlietas salikšana aizsietām acīm

Andrē Ortolfs, pasaules rekordists ar vairāk nekā 100 tituliem, aizsēja acis un pilnībā izjauca Mr. Potato Head rotaļlietu, kuru pēc tam ar aizsietām acīm atkal salika kopā. Viņam izdevās to paveikt nieka 12,11 sekundēs.

Pasaules garākās ūsas

Polam Slosaram no Samervilas, ASV, izdevies izaudzēt pasaulē garākās ūsas. Viņa ūsu garums ir iespaidīgs, veseli 63,5 centimetri.

Papagailis uz skrejriteņa

Papagailis vārdā Čiko no Itālijas ir pasaulē ātrākais papagailis uz skrejriteņa. Viņš televīzijas šovā "Lo Show dei Record" uzstādīja rekordu, nobraucot 500 centimetrus nieka 14,58 sekundēs.

Svarīgākais