Neparasti! Dīķa ūdens pēkšņi maina krāsu un ir rozā tonī

© AP/Scanpix/Leta

Kealia dīķa, kas atrodas Havaju salās, apmeklētāji ir starā par redzēto, jo ūdens iekrāsojies rozā krāsā. Tikmēr zinātnieki pauž bažas par notiekošo, ziņo "Daily Star".

Dīķa krāsa samulsinājusi nevienu vien. Tā ūdens pēkšņi iekrāsojies spilgti rozā krāsā un daudzi to nodevējuši par "Bārbijas dīķi".

Lai arī skats ir iespaidīgs, zinātnieki pauž satraukumu par notiekošo.

Nacionālā parka darbinieki min, ka nekad dzīvē nav pieredzējuši neko tādu. Parka menedžeris atklāj, ka pirmo reiz par ūdens krāsas izmaiņām viņam ziņojis kāds parka apmeklētājs. "Šeit notiek kaut kas dīvains," norāda parka pārstāvis. Viņš izceļ, ka ūdens krāsas maiņa nav ierasta lieta. Zinātniekiem joprojām nav skaidrs, kas izraisīja šādu ūdens krāsas izmaiņu, tomēr viņi ir pārliecināti, ka tas neliecina par neko labu.

AP/Scanpix/Leta

Eksperti izvirzījuši dažādas teorijas, kāpēc ir novērojama šāda parādība. Daļa Havaju salu pašlaik piedzīvo lielu sausumu. Eksperti pauž, ka sausums varētu būt iemesls dīķa krāsas maiņai. Tāpat izskan teorija, ka ūdenī, iespējams, savairojušās halobaktērijas. Šobrīd nav skaidri zināms vai ūdenī ir šīs baktērijas tomēr pastāv iespējamība, ka tās tur atrodas, jo halobaktērijas dzīvo ūdeņos ar augstu sāls daudzumu un tās izdala pigmentu, kas lielā koncentrācijā var iekrāsot ūdeni rozā toņos.

Dīvaini

Parīzes olimpiskajās spēlēs sportisti tiek izguldīti no kartona izgatavotās gultās. Virs kartona ir visai plāns matracītis. Soctīklos klīst neskaitāmi video, kuros sportisti dažādos veidos izmēģina gultas - izrādās, ka tās ir gana izturīgas arī tad, ja pa tām lēkā un met kūleņus.