Šoigu traktoru uzdod par “Leopard” tanku

© Scanpix/Reuters

Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija, ziņojot par Ukrainas bruņoto spēku zaudējumiem, atsaucas uz datiem, kuri šķiet neticami pat tiem, kuri atbalsta karu - militārajos video redzams, ka par vācu tankiem “Leopard” uzdots lauksaimniecības traktors - smidzinātājs, raksta postimees.ee.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu 6. jūnija ziņojumā par Krievijas armijas “panākumiem” karā pret Ukrainu sacīja, ka iepriekšējā dienā nogalināti vairāk nekā 1600 Ukrainas karavīru, iznīcināti 28 tanki, tostarp astoņi vācu “Leopards” tanki, un trīsriteņu tanki AMX-10, kā arī 136 citas militārās tehnikas vienības. Apstiprinot šos datus, ministrijas Telegram kanāls publicēja video, kurā vairāki blogeri atpazina vismaz vienu John Deere 4830 lauksaimniecības traktoru - smidzinātāju.

“Viņi tiešām kaut ko tādu publicēja. Kauns, mums vienkārši trūkst vārdu,” raksta Krievijas iebrukumu Ukrainā atbalstošā kanāla “Militārais informators” autori. “Šie ir pagājušā gada kadri,” precizē cits prokrievisks kanāls “Fighterbomber”, prātojot, kāpēc bija nepieciešams lauksaimniecības aprīkojumu nodēvēt par “leopardiem”. Ukrainas Telegram kanāli raksta, ka par “Leopard” tankiem uzdoti gan John Deere 4830, gan John Deere 9000 un John Deere 700 kombaini.

Aizsardzības ministrijas preses sekretāra Igora Konašenkova paziņojumu ar tādiem pašiem apšaubāmiem datiem par Ukrainas bruņoto spēku “zaudējumiem” kritizēja arī “Vāgnera” vadītājs Jevgēņijs Prigožins, salīdzinot to, ko viņš dzirdējis, ar pasakainā barona Minhauzena izgudrojumiem.

“Es domāju, ka barons Minhauzens atpūšas,” viņš komentēja Telegram kanālā “Prigožina cepure”.

“Lai iznīcinātu pusotru tūkstoti cilvēku dienas laikā, vajadzētu būt tādam slaktiņam 150 kilometru garumā, mammīt, saturies! Tāpēc es domāju, ka tās ir tikai mežonīgas fantāzijas. Ja saskaitītu visus Konašenkova uzrādītos skaitļus, izrādītos, ka mēs jau piecas reizes esam vienkārši iznīcinājuši visu planētu Zeme,” ironizēja Prigožins.

Svarīgākais