Matemātikas uzdevums vietnē "Tiktok", kas esot iedzinis strupceļā pat visgudrākos cilvēkus

© Pixabay.com

Daudzus cilvēkus samulsinājis matemātikas uzdevums, kas šķiet gandrīz neatrisināms.

“To var saprast tikai cilvēki ar augstu IQ,” saka @selfdevelopment71 TIK Tok ievietotajā videoklipā. Nenoliedzami - šis jautājums spēj pamatīgi samulsināt.

Videoklipa paraksts vēsta: “Šis ir tests, kas jums nepieciešams, lai paaugstinātu savu IQ.” Lūk, uzdevums: “Ja 1 = 3, 2 = 3, 3 = 5, 4 = 4, 5 = 4, kas ir 6 =?”

Cietā rieksta mērķis ir saprast likumsakarību un atbildēt, kāds būs skaitlis seši. Pareizā atbilde ir: 6=3. Kapēc? Vārdam “seši” angļu valodā ir trīs burti (six).

Šāda pati sistēma ir arī pārējiem cipariem - viens (one) ir trīs burti, divi (two) ir trīs burti, trīs (three) ir pieci burti utt.

Vai jums izdevās atkost cieto riekstu? Tik Tok video komentētāji sadalījušies divās nometnēs - vieni veiksmīgi tikuši galā ar uzdevumu, kamēr otri neizpratnē rausta plecus.

Dīvaini

Parīzes olimpiskajās spēlēs sportisti tiek izguldīti no kartona izgatavotās gultās. Virs kartona ir visai plāns matracītis. Soctīklos klīst neskaitāmi video, kuros sportisti dažādos veidos izmēģina gultas - izrādās, ka tās ir gana izturīgas arī tad, ja pa tām lēkā un met kūleņus.