Atklāti slavenā izklaides parka "Disnejlenda" tumšākie noslēpumi

© Reuters/Scanpix/Leta

Daudzu bērnu un pieaugušo sapnis ir reiz nonākt slavenajā "Disnejlendā". Tā piedāvā daudz un dažādu izklaižu klāstu ikvienam. Lai arī "Disnejlenda" ir daudzu sapnis un tā asociējas tikai ar priecīgām multfilmām un atrakcijām, izrādās, ka tā slēpj arī pavisam tumšus noslēpumus, vēsta "Daily Star".

Šobrīd kopumā ir izveidotas sešas "Disnejlendas", savukārt septītā tiks atvērta pavisam drīz, 2024. gadā Londonā.

Neskatoties uz to, ka "Disnejlenda" asociējas ar priecīgiem multeņu tēliem, ne viss ir tik skaisti, kā varētu šķist.

Izrādās, ka sākotnēji, kad tika atvērts slavenais izklaides parks, 1967. gadā vienā no atrakcijām tika izmantoti īsti cilvēku kauli. Atrakcijā, kurā iespējams izbaudīt "Karības jūras pirātu" braucienu, šobrīd noskaņas radīšanai tiek izmantota butaforija, taču sākotnēji, lai braucienu padarītu "šausalīgu" dekorācijās tika izmantoti cilvēku kauli.

Pavisam baiss atgadījums, par kuru publiski atteicās runāt, notika "River Country", Disneja pirmajā ūdens atrakciju parkā. Tas pēkšņi, bez liela paskaidrojuma, pārtrauca savu darbību. Publiski tika teikts, ka tas notika tāpēc, ka nebija plaši apmeklēts. Tomēr 2001. gadā klajā nāca patiesība. Izrādās, ka turpat esošajā ezerā bija savairojušās amēbas, kas ēd cilvēku smadzenes. Ezers bija galvenais ūdens avots visām atrakcijām.

Izrādas, ka pavisam interesantas un neparastas situācijas "Disnejlendā" sagādā arī tās apmeklētāji. Bieži vien cilvēki šajos parkos vēlas izkaisīt savu mīļoto cilvēku pīšļus. Darbiniekiem bieži nākas cīnīties ar šādiem "likumpārkāpējiem".

Dīvaini

Saprotams, ka, ilgstoši atrodoties bezsvara stāvoklī, organisms, tostarp asinsrite, pielāgojas un šo ārkārtas stāvokli pieņem par normu. Tāpat mainās arī cilvēku paradumi - atlaid roku, un lieta, kas bija rokās, kaut kur lidināsies, tāpēc nekas nav jānoliek uz galda vai plauktā, jo nekas nevar nokrist un saplīst.

Svarīgākais