Divi zēni Rīgā, Sporta kvartālā, pastrādā neiedomājamas lietas

© Ilze Zvēra/F64

Aiz metāla žoga Rīgā, Krišjāņa Barona ielā, atrodas Centra sporta kvartāls. “Bez Tabu” saņem kvartāla apmeklētāju uzņemtus video, kuros fiksēta saruna ar diviem zēniem, kuri vēl pirms mirkļa trenkāja baložus.

Puišeļi, uzmetot virsū kapučjaku, notver balodi, aiznes to līdz cauruļveida slidkalniņam un iemet to iekšā, lai paņirgātos, kā tad putns tiks ārā no sprosta. Un tas viss dienas gaišajā laikā, kad šeit apmeklētāju netrūkst.

Citāts no video fiksētās sarunas: "Mēs vienu balodi atšķaidījām ar ķieģeli un sadedzinājām pēc tam. [Un tu būsi nākamā.]Gribi redzēt fotogrāfiju? Tu gribi tiešām fotogrāfiju? Es tev parādīšu fotogrāfiju ar sadedzinātu balodi, ja tiešām gribi."

Konkrēto zēnu pastrādātajām necilvēcīgajām darbībām bijuši pat vairāki liecinieki. Pēc pieaugušo aizrādījuma puikas atbildējuši, ka baložiem gan ir jautri. Baložu tvarstīšana pat turpinājusies pie publiskajām tualetēm. Cietsirži arī lepojušies, ka putniem rautas ārā spalvas. Vienā no video pat noprotams, ka dusmu izvirdums skāris kādu gados jaunāku zēnu.

Centra sporta kvartāla direktore Inese Ļubinska mudina parka apmeklētājus šādos gadījumos uzreiz steigšus doties uz turpat kompleksa malā esošo administrāciju. Nepieciešamības gadījumā tikšot izsaukta pašvaldības policija.