VIDEO: Soctīklus samulsina video ar Putinu; vai Zelenskis reaģē?

© Ekrānuzņēmums

Sociālajos tīklos izpaltījies video, kurā redzama Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās ar valsts aviokompāniju darbiniekiem. Vērīgākie pamanījuši, ka video redzams, kā Putina roka "iziet cauri" mikrofonam.

Daudzi soctīklos apšaubījuši video autentiskumu, pamanot, ka Putina roka žestu laikā it kā "iziet cauri" mikrofonam.

Tikmēr dokumentālo filmu autors Marks Helenovskis atzīmē, ka pie vainas ir video sliktā kvalitāte un labākas kvalitātes video redzams, ka roka mikrofonu neaizskar. Tomēr viņš atzīmē, ka Krievija ir pazīstama ar to, ka safabricē video propogandai un aicina tos vienmēr uztvert kritiski un ar skepticismu. Lai gan Putins nav ievietots video ar zaļā ekrāna palīdzību, video ir iestudēts un montēts, bet esot daudz alternatīvo leņķu, lai to pārbaudītu.

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija līdzgaitniece Ļubova Soboļa savos sociālajos tīklos publicēja video, kurā redzams, ka vienā no savām uzrunām Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis beigās pavirza mikrofonu, tā liekot nojaust, ka tā ir atbilde uz Putina video.

Dīvaini

Zivis un ciemiņi trešajā dienā smird - šāds uzraksts lasāms kādā viesu namā. Cilvēki "sacepušies", ka šāds uzraksts nepiestāv viesmīlības nozarē strādājošajiem. Bet varbūt tas ir tikai tāds savdabīgs humors, ko visi nesaprot?

Svarīgākais