"Viņu pasaulē tam ir kāda jēga"; Hanova teiktais par kara atbalstītājiem soctīklos rada neizpratni

© Ekrānuzņēmums

Kultūrpētnieka Denisa Hanova teiktais par kara atbalstītājiem Latvijās izraisa pretestību un neizpratni sociālo vietņu lietotāju vidū.

LTV raidījumā "Dienas jautājums" RSU profesors un kultūrpētnieks Deniss Hanovs bija viens no ekspertiem, kas aicināts komentēt sabiedrības saliedētību un veidus, kā diskutēt ar kara atbalstītājiem.

Sociālajās vietnēs asu kritiku izpelnījās Hanova teiktais: "Mums ir jāuzdod jautājums, kāpēc šie cilvēki atbalsta karu. Viņu pasaulē tam ir kāda jēga, daļa no identitātes, kā viņi skaidro savu pasauli. Vai nav tā, ka ilgstoši šie cilvēki informācijas ziņā, kultūrprakšu ziņā un arī politiskajā telpā bija pamesti, nevajadzīgi, nezināmi. Būtiska cenzūra bija pirms desmit gadiem notikušais valodas referendums, kuru politiķi ne skaidroja, ne mēģinaja analizēt."

"Lūgtu @Valsts_drosiba un @NEPLPadome pievērst uzmanību šī cilvēka publiski paustajam LTV. Izejot no šādas greizas demagoģijas, 1991.gada janvārī janvārī mums vajadzēja analizēt, ko esam nodarījuši Rīgas omoniešiem, nevis stāvēt barikādēs," raksta kāds "Twitter" lietotājs.

Aleksandrs Kiršteins: "Hanovs ir parasts draņķis. Kāda vēl krievu tauta, ko ienīst bērni skolās! Viktors Jerofejevs pateica skaidri - šī tauta un Putins ir dvīņi. Uzklausiet Akuņinu - kas izslepkavoja Kaukāzu, Sibīrijas tautas, mazās ziemeļu tautas un dzīvo uz šo tautu zemes, izlaupot to bagātības?"

Elita Veidemane: "klau, @LatvijasTV, jums patiešām vairs nav padomā neviena cita eksperta, tikai šis Hanovs - viens no smalkākajiem naida kūrējiem? cik dienas pēc kārtas jūs viņu tiražēsit? Interesanti, vai Hanovs tagad strādā LTV?"

Liana Langa: "O, o, o! Hanovs izspēlē savu klibo pīli - parlamentārieši lietojot "naida runu". LOL OMG"

Aigars: "Pārgudrais prof. Hanovs prāto, kas gan Latvijas krievam, kurš vēlas saticību, šajā smagajā laikā ir jāsaka... Atbilde ir ļoti vienkārša - Slava Ukraine! Gerojam slava! "

Vladimirs: "Ir sajūta, ka @ltvzinas mani mobingo, nepārtraukti stāstot, jājūt rusofobijas izpausmes. Nav tik traki, kaimiņi kā kaimiņi, draugi kā draugi. Nu nevajag pašam līst uz nažiem. Kāds mani nosauc par “vecāko brāli”, pats piedalījos iesaukas tapšanā. To atļaujas tikai draugi. Hanovs."

Juris: "Sabiedriskie mediji apkalpo AlkatībaiPar. AlkatībaiPar tik vērtīgu kadru kā Hanovs garām nelaidīs, viņš pratīs paskaidrot, kāpēc nedrīkstam diskriminēt AttPar cukurtētiņu Avenu un citus kremlinus."

Aija: "Hanovs ir ļoti pat gudrs pētnieks. Vienkārši no pulksteņa nevajag gaidīt rādījumus par tempratūru un no termometra pulksteņa laiku. Lai arī abi rāda laiku. Tas šobrīd ir par sarežģītu LV sabiedrībai, bet laiks sākt mācīties un saprast."

Dzintars: "Iepazinos.RSU professors,kuram kā reizi ir krievu un ukraiņu asinis.Strādā komunikācijas fakultātē,kas ļauj menedžēt jaunos prātus,tiek atrādīts Valsts prezidenta youtubē.Paskatījos konferemci un šķiet,ka pāris mnūtēs profesors jau ir pretrunās.Papētīšu."

Aigars Prūsis: "Izskatās, ka Hanovs kļūst par otro Ojāru Skudru, bez kura komentāra neiztikt."

Salvis: "Hanovs iekš LTV. Atkal! Viņiem tiešām galīgi nav citu ekspertu?"

Dīvaini

Kad 1972. gadā kādai grūtniecei tika noņemtas asinsanalīzes, ārsti atklāja, ka tajās mistiski trūkst vienas virsmas molekulas, kas bija uz visām citām tolaik zināmajām sarkanajām asins šūnām. 50 gadus vēlāk šī dīvainā parādība ir ļāvusi Lielbritānijas un Izraēlas pētniekiem aprakstīt jaunu cilvēka asinsgrupu, raksta “Science Alert”.

Svarīgākais