Zinātnieki uzskata, ka drīz pienāks laiks, kad nebūs ko ēst

© Aigars Eglīte/F64

Līdz 2050. gadam pasaules iedzīvotāju skaits pieaugs līdz 9 miljardiem cilvēku. Lai pabarotu šo cilvēku skaitu, būs nepieciešams divreiz vairāk olbaltumvielu.

Tā paziņojis Skolkovas Zinātņu un tehnoloģiju institūta profesors, Digitālās lauksaimniecības laboratorijas vadītājs Lorāns Gencbittels, raksta portāls ria.ru.

Olbaltumvielu deficīts ir nākotnes problēma, pie kuras zinātnieki strādā. Viņi cenšas iegūt olbaltumvielu pārtiku, pamatojoties uz kukaiņiem vai palielinot augu produktivitāti.

"Līdz 2050. gadam cilvēcei vajadzēs dubultot olbaltumvielu ražošanu. Saskaņā ar prognozēm, cilvēku skaits līdz 2050. gadam sasniegs 9 miljardus, un cilvēku uzturam būs nepieciešams vairāk olbaltumvielu," sacīja Gencbittels.

Kā skaidroja zinātnieks, Eiropā cilvēki tradicionāli ēd kviešus un lēcas. Bet citos reģionos, piemēram, Dienvidāzijā vai Āfrikā, cilvēki pārsvarā ēd rīsus un turkuzirņus, kas šajos reģionos ir galvenais olbaltumvielu avots.

Svarīgākais