"Pilnīgi kas cits!" ārsts inficējas ar omikronu un apraksta savas sajūtas

Ilustratīvs attēls © F64

Krievu ārsts Mihails Čuiko, kurš inficējies ar omikronu, pauda, ka jaunais koronavīrusa paveids būtiski atšķiras no citiem, un aprakstīja savas sajūtas.

Starp tiem, kas inficējušies ar omikronu, bija reanimatologs Mihails Čuiko, kurš sociālajos tīklos dalījās ar savu pieredzi par to, kādus simptomus izraisa omikrons un cik smagi slimība attīstās, raksta portāls kp.ru.

"Pirmkārt, jaunais paveids ir pavisam citādāks," raksta ārsts. "Simptomi ir dažādi, slimības gaita citādāka, vispār, neskatoties uz testa rezultātiem, grūti pat domāt par Covidu, tas tik ļoti atšķiras no iepriekšējie paveidiem."

Mihails Čuiko nepretendē uz to, ka viņa personīgā pieredze ar šo slimību un gadījumi, ko viņš novēro pacientiem, precīzi sakritīs ar to, kā omikrons skar citus cilvēkus. Taču acīmredzot omikrona izraisītā slimība bieži sākas ar iesnām, bet klepus šeit ir rets viesis, tāpat kā ožas zudums. Daudziem cilvēkiem ir laringīts (balsenes gļotādas iekaisums). "Klepus parasti pievienojas atveseļošanās stadijā," turpina Mihails Čuiko. "Ir liels vājums, bet galvassāpes, muskuļu sāpes, encefalopātiju (neirālas izmaiņas smadzenēs) es neievēroju.

Paaugstināta temperatūra neturas ilgi, vidēji 2-3 dienas. Vakcinētajiem cilvēkiem ķermeņa temperatūra, pēc ārsta novērojumiem, nepaaugstinās virs 38 grādiem, bet nevakcinētie slimo smagāk un viņiem bieži nepieciešama hospitalizācija. "Paldies Dievam, neviens no maniem draugiem šobrīd neatrodas reanimācijā," atzīmē autors.

Omikrona paveidā ir arī daži noslēpumi, piemēram, simptomu dažādība vienas ģimenes ietvaros. "Kādam ir iesnas kā alerģija pavasarī, kādam laringīts, kādam caureja, un kādam ir klepus. No kā tas ir atkarīgs, pagaidām nevar saprast." - raksta Mihails Čuiko.

Arī tas, cik bieži omikrons izraisa pneimoniju, vēl nav īsti skaidrs. "Acīmredzot daudz retāk nekā Delta paveids, bet šeit es uzmanīšos, lai neizdarītu tālejošus secinājumus," secina ārsts.

Svarīgākais