VIDEO: Covid-19 vakcinācijas kampaņā iesaista 700 aitas; kāpēc?

© AP/Scanpix

Vācijā izveidota pavisam unikāla vakcinācijas kampaņa. Lai mudinātu cilvēkus doties un saņemt poti pret Covid-19, kampaņā iesaistītas aitas, vēsta "Reuters".

Kampaņas mērķis bija piesaistīt to cilvēku uzmanību, kuri vēl šaubās vai nepieciešams vakcinēties pret Covid-19. Šīs kampaņas veidotāji cer, ka ar jauko vēstījumu izdosies pārliecināt cilvēkus vakcinēties.

Neparastajā vakcinācijas kampaņā tika iesaistītas aptuveni 700 aitas.

Tās izveidoja šļircei līdzīgu figūru. Lai varētu izveidot šo figūru, aitu uzmanība tika novērsta ar zemē noliktiem maizes gabaliņiem. Kopumā 700 aitām izdevās izvedot 100 metrus lielu figūru. Viss tika iemūžināts ar drona palīdzību.

View this post on Instagram

A post shared by euronews (@euronews.tv)

Kā vēsta kampaņas organizatore, tad aitas tika izmantotas tāpēc, ka tās spēj emocionāli uzrunāt cilvēkus. Viņa atzina, ka ir novērojusi to, ka cilvēkiem ļoti patīk šie dzīvnieki. Tie raisa pozitīvas emocijas. Tieši tas ir iemesls tam, kāpēc aitas tika izmantotas vakcinācijas kampaņā, stājoties pretī racionāliem argumentiem ar emcionalitāti.

"Cilvēkiem patīk aitas un tām ir pozitīva emocionālā konotācija. Tāpēc, iespējams, tās var emocionāli aizskart daudzus cilvēkus, ja loģika un zinātne nespēj pildīt savu uzdevumu," sacīja kampaņas organizatore, uzņēmumu saliediešanās pasākumu organizatore Hanspetere Etzolde.

Kā vēsta Reuters, tad šobrīd Vācijā ir zemākie vakcinācijas rādītāji salīdzinot ar citām Rietumeiropas valstīm.

Svarīgākais