Šefpavāru nāvīgi sakož čūska 20 minūtes pēc tam, kad viņš tai nocirtis galvu

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Zupas no kobrām ir liela delikatese Ķīnas dienvidos, taču kādam šefpavāram tādas pagatavošana maksājusi dzīvību, raksta "Daily Star".

Pengs Fans gatavoja ēdienu vakariņām, kad notika traģēdija.

20 minūtes šefpavārs gatavojis zupu no kobras, kad nolēmis sakopt virtuvi. Viņš gribējis atkritumos izmest nocirsto čūskas galvu, kad tā pēkšņi viņam iekodusi.

Kobras inde satur neirotoksīnus, kas var nogalināt 30 minūšu laikā, paralizējot upuri un nosmacējot to. Ir pieejamas pretindes, taču tās ir jālieto ļoti ātri.

Restorāna apmeklētājs Lin Sans stāsta, ka vakariņojis restorānā, atzīmējot savas sievas dzimšanas dienu, kad pēkšņi sākusies kņada un no virtuves atskanējuši kliedzieni. Kad ieradušies mediķi, sakostais vīrietis jau bija miris.

Policija šo gadījumu nodēvējusi par nelaimes gadījumu.

Eksperti norāda, ka čūskas un citi reptiļi var veikt asas kustības pat stundu pēc savas nāves.

Svarīgākais