Komentāri: "Fantomass" atsauc atmiņā bērnību; sociālo tīklu lietotāji sajūsmā

īpaši stulbs

Baidās liels un baidās mazs,

Kad skolā ienāk Fantomass.

1.jan 2022 Atbildēt
Erkils

O, jā, tik daudzu cilvēku ļoti nevienaldzīgā reakcija pārsteidza.

1.jan 2022 Atbildēt
Gilberts Mats

70- to gadu jauniešiem

*

tieši tā. Astoņdesmitajos nerādīja ne pa kino, ne pa TV. Pirmo reizi noskatījos viģikā un pa vācu RTL+. Izrādījās mēsls.

1.jan 2022 Atbildēt
Gilberts Mats

pa kino runājot. Rīgas TV (padomju laikā tā saucās LTV) astoņdesmito gadu pirmajā pusē vismaz divas reizes rādīja A.Tarkovska mākslas filmu "Spogulis". Tajā laikā Tarkovskis atradās opālā. Viņa filmas nerādīja nevienā no centrālajiem Maskavas TV kanāliem. Bet Rīga rādīja, un vēl ar atkārtojumiem. Dīvaini.

1.jan 2022 Atbildēt
Rolands

Ne pa kino...?

1.jan 2022 Atbildēt
Jelena Sergejeva atbilde Gilberts Mats

Es Fantomasu noskatījos 1984 vai 1985-jā,Berģu kultūras namā, ja nemaldos tad tas toreiz saucās Gaisma. Par Tarkovski.... es tik daudz neizdzeršu.

2.jan 2022 Atbildēt
Gilberts Mats atbilde Jelena Sergejeva

oficiāli padomju kinoprokātā nerādīja. Tā bija veca kopija, kura "pa kluso" ceļoja pa visādiem kultūras namiem, skolām. Piemēram, Šurika piedzīvojumus, Kaukāza gūstekni, Ņeulavimos atriebējus visus LPSR gadus Rīgā sestdienās un svētdienās kruķīja bērnu seansos.

Par Tarkovksa daiļradi, ja tu viņu nesaproti - ar to nav jālielās.

2.jan 2022 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Jelena Sergejeva

Par Tarkovski...katram savs. Kādam "Fantomass", citam "Stalkers".

2.jan 2022 Atbildēt
Gilberts Mats atbilde Dzēsts lietotājs

"OperācijuI un citus Šurika piedzīvojumus" es katru dienu varu skatīties, Tarkovski, protams, katru dienu neskatīsies. Abas filmas uzskatu ģeniālas."Fantomass" - tikai pusaudžiem domāts kino. Tur nav par ko smieties, par Luisa de Finesa grimasēm. "Lielajā pastaigā" duetā ar Burvilu viņš ir baudāms.

2.jan 2022 Atbildēt
Harijs Mencis atbilde Gilberts Mats

Kopijas varbūt nebija labākās kvalitātes, bet pirmajās nedēļās rādīja kādos 3-4 centra kinoteātros vienlaicīgi.

2.jan 2022 Atbildēt
Dzēsts lietotājs atbilde Gilberts Mats

Man, Viseļčak, tā pat. Astoņu gadu vecumā "Fantomass" likās baigais supergrāvējs. Tagad, 55 gados, es to filmu skatīties nespēju- laika pārbaudi filma neizturēja. Līdzīgi, kā "Andželika eņģeļu marķiize" un "Babeta dodas karā" :)

2.jan 2022 Atbildēt
Harijs Mencis

Sākumā nebija +16, bet kad uz mājām un sētām saka rakstīt ''fantomass'',tad aizliedza ieeju bērniem līdz 16 gadiem. Bet tik un tā iemanījās noskatīties bērni. Iekšā laidējas skatījās ''caur pirkstiem''. Pats otro sēriju skatījos k/t ''Oktobris'' tagadējā Nometņu ielā. Latvijā saka rādīt 1968. gada vasarā. Berģos bija kultūras nams ''Baložkalns'', vēl nesen tur atradās Garkalnes pašvaldība. K/t ''Gaisma'' atradās Čaka un Tallinas ielu stūrī.

2.jan 2022 Atbildēt

Komentēt