Dziedātājs, komponists, savulaik populārās grupas «A-Europa» solists Artūrs Duboks (49), pateicoties olbaltumvielu diētai, gada laikā nometis 20 kg liekā svara. «Tas ir tā, ka tu ēd, ēd un praktiski nekas neiet labumā,» atzīst mūziķis.
Laikā, kad Artūrs nav bijis gluži apmierināts ar savu izskatu, kāda laba draudzene viņam ieteikusi pamēģināt franču ārsta Pjēra Dikāna diētu, kuru iecienījušas daudzas jo daudzas slavenības visā pasaulē. «Skeptiski, raugoties pilnīgi neticīgām acīm, sāku. Man parādīja, kas šajā diētā jādara, kas jāēd. Neteiksim, ka tā ir ļoti viegla, tajā ir vairāki etapi, kuriem pareizi jāseko. Šīs diētas sākumposmā solīja, ka četru dienu laikā es nometīšot četrus kilogramus. Neticēju, bet, kad pēc četrām dienām uzkāpu uz svariem, tik tiešām četri kilogrami bija nost. Tas mani ļoti ieintriģēja,» atceras Artūrs un stāsta, ka pēc aptuveni deviņiem mēnešiem rezultāts bijis jau ļoti apmierinošs. «Pa skatuvi tomēr ir vieglāk skraidīt, kad esi mazākā svarā, un arī spogulī uz sevi patīkamāk skatīties. Arī apģērbu veikalā vari iet pie mazajiem cipariem, nevis tiem milzīgajiem,» smej Duboks, kurš pirms pievēršanās olbaltumvielu diētai kādu laiku nesekmīgi cīnījies ar lieko svaru. «Skraidīju uz sporta zālēm, gar jūru, skrēju, skrēju, un rezultāta nekāda. Svars gāja nost ļoti grūti.»
Pēc olbaltumvielu diētas ievērošanas un 20 kilogramu zaudēšanas Artūrs atzīst, ka pareiza, veselīga ēšana tagad viņam jau kļuvusi par ikdienu. Arī ciemojoties «Rīga TV24» pavāršovā «La Dolce Vita. Ar Roberto», dziedātājs mācīja gatavot diētiskus ēdienus - stikla nūdeles ar garnelēm un čili, tunča salātus ar paipalu olām un īpašās bezkaloriju maizītes no vājpiena biezpiena, olām un auzu klijām. «Šīs maizītes ir lielisks baltmaizes aizvietotājs - tās var ēst un ēst, un neiet labumā. Tāpat sāls vietā es labāk ieteiktu nedaudz sojas, bet cukuru vienmēr aizstāt ar medu.
Dziedātājs uzturā lieto tunča salātus ar paipalu olām.
Īpašās bezkaloriju maizītes no vājpiena biezpiena, olām un auzu klijām.
Stikla nūdeles ar garnelēm un čili.